Twitter, DM özelliğini geliştiriyor

Twitter, DM özelliğini geliştiriyor

Twitter, kullanıcıların birbirine mesaj atabilmesini sağlayan DM (direct message) özelliğini hep geri planda tutmuştu ancak şimdi bu hatasından geri dönmeye karar vermiş görünüyor.

Mikro blog servisinin yeni yayınladığı bir video, Twitter’ın DM özelliğini, daha alışılmış ve pratik bir mesajlaşma uygulamasına çevirdiğini gösteriyor.

Okundu bilgisi, “şu anda yazıyor” uyarısı ve satı içi URL ön izlemesi gibi özelliklere sahip olacan Twitter DM uygulaması böylece yıllar önce olması gereken noktaya henüz yeni ulaşmış olacak. Twitter’ın ve Facebook’un “başabaş” rekabet ettikleri yıllarda, Facebook’un kullanıcılar arasında özel mesajlaşma uygulamasına gösterdiği özen, Facebook’un kullanıcılar tarafından daha fazla benimsenmesine ve kullanıcıların en önemli iletişim platformu haline dönüşmesini sağlamıştı.

twitter

Twitter ise DM uygulamasını çok cılız bırakmış ve sadece kullanıcılar arasında basitçe mesaj gönderip alma yeteneği ile kısıtlı tutmuştu. Öte yandan çoğu Twitter kullanıcısı bu platforma anonim kalmaya ve diğer kullanıcılarla sohbet etmeden, düşüncelerini açıklamaya önem verdiğinden, Twitter mesajlaşma özelliğini geliştirmeyi öncelik listesi içine almamıştı.

 

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.