Twitter 140 karakter limiti kalktı mı?

Twitter 140 karakter limiti kalktı mı?

Dünyanın en büyük ikinci sosyal ağı olan Twitter, 140 karakter sınırlamasıyla zaman zaman eleştirilse de aynı zamanda bu özellik platformun kendine has kültürünün oluşmasında önemli bir etken. Ancak artık eskisinden daha uzun paylaşımlar yapmak...

Bu sorunun cevabı şimdilik hayır. Ancak önemli iyileştirmeler yapıldı. Daha önce Twitter içerisindeki Direkt Mesaj bölümünden 140 karakter limiti kaldırılmıştı. Ardından ise Anket özelliğinde seçenekler karakter sınırlaması dışında bırakılmıştı. Bu esnekliklere şimdi bir yenisi daha eklendi.

Direkt Mesaj

Geçtiğimiz gün yapılan yeniliğe göre Twitter 140 karakter limiti artık paylaşılan GIF dosyalarının ve görsel bağlantılarından, video bağlantılarından (linklerinden), anketlerden ve alıntılardan etkilenmeyecek. Yani paylaşılan yazı haricindeki diğer çoğu ek 140 karakterin dışında sayılıyor.

Bunun haricinde bir başta Twitter kullanıcısının etiketlenmesi (@kullanici) şeklindeki paylaşımlar ve harici linkler halen daha 140 karakterin içerisinde sayılıyor. Söz konusu özellik an itibariyle Twitter’ın mobil ve masaüstü arayüzlerinde aktifleşmiş durumda.

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.