TV'de yeni bir din imajı oluşturmak isteyenlere dikkat

TV'de yeni bir din imajı oluşturmak isteyenlere dikkat

Günümüzde yaşadığımız olaylarla dinin sadece ibadet dini olmaktan çıktığını dile getiren Hatipoğlu, dinin aynı zamanda sosyal bir boyut kazandığını söyledi.

Kübra Sönmezışık'ın haberi
 
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu İslam dininin gün geçtikçe sosyalleştiğini ve toplumun din ile barıştığını söyledi. Hatipoğlu 'İnsanlar artık dinin korkulacak bir şey olmadığını anladılar. Sahur ve iftar programlarına Hristiyanlar katılıyor. Hristiyan olup oruç tutanlar bile var. Bu dinimizin gücünü gösteriyor' diye konuştu.
 
15 yıldır çeşitli televizyonlarda dini sohbet programlarını sunan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu İslam dininin sadece ibadetler dini değil, gün geçtikçe sosyal bir din olduğuna dikkat çekti. Günümüzde yaşadığımız olaylarla dinin sadece ibadet dini olmaktan çıktığını dile getiren Hatipoğlu, dinin aynı zamanda sosyal bir boyut kazandığını söyledi. Toplumun dinle barıştığını ifade eden Hatipoğlu şunları söyledi; 'Eskiden gittiğim konferanslarda 200 kişi gelirdi. 1 hafta önce İzmir'deydim 30 bin kişi beni dinliyordu. Kış ayında Bodrum'da verdiğim konferans da 10 bin kişi vardı. İnsanlar dinle barıştı. Dinin artık korkulacak bir şey olmadığını anladılar'
 
HRİSTİYAN OLUP ORUÇ TUTANLAR VAR
 
Ramazan aylarında Sultanahmet'te sahur ve iftar programları yapan Nihat Hatipoğlu, her yıl farklı çevre inanışlardan insanların kendisini dinlemeye geldiklerini anlattı. Hatipoğlu, 'Sultanahmet meydanındaki sahur ve iftar programına Ermeni, Süryani, Rus ve Alman olup Türkiye'ye yerleşmiş Hristiyanlar katılıyor. Sahurda sohbet dinliyorlar. Hristiyan olup oruç tutanlar bile var. Bu dinimizin gücünü gösteriyor' diye konuştu.
 
İSLAM DİNİNİ YANLIŞ GÖSTERENLER VAR
 
Ramazan da televizyonda yayınlanan dini programlarda İslam dinini yanlış gösteren ve din üzerinden yeni bir din imajı oluşturmak isteyenlerin olduğuna dikkat çeken Hatipoğlu din adamlarına uyarıda bulundu: 'Müslüman olup Hz. Peygamberden nefret eden bir kesim var. İbadetsiz, helalsiz, haramsız dini sadece sevgiyle tanımlayan insanlar var. Din adamları olarak bunları oturup düşünmemiz ve çözüm aramamız gerekiyor'
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.