TÜYAP kitap fuarında Risale-i Nur cazibesi

TÜYAP kitap fuarında Risale-i Nur cazibesi

Katılımın çok yoğun olduğu fuarı günde yaklaşık 25 ila 40 bin arasında öğrenci ziyaret ediyor

Risale Haber-Haber Merkezi
 
33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde devam ediyor. Katılımın çok yoğun olduğu fuarı günde yaklaşık 25 ila 40 bin arasında öğrenci ziyaret ediyor. Farklı kesimler de dahil edildiğinde sayı daha da yükseliyor.
 
Risale-i Nur’u neşreden bir çok yayınevinin katıldığı fuarda Sözler Neşriyat Standı da ilgi görüyor. Standı ziyaret eden öğrenciler Risale-i Nur, Nurculuk ve Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili sorular soruyor ve eserleri inceliyor. 
 
Öğrencilere Risale-i Nur hediye edilirken yabancı ziyaretçilere ve yayıncılara de tanıtım yapılıyor. Sözler Neşriyat fuarda 10 hol 304E nolu standında okurlarını bekliyor.
 
KİTABA DOKUNMAK VE SOHBET ETMEK
 
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder, fuara 750'si yerli 850 yayınevinin katıldığını, 4 günde 140 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini, günde yaklaşık 25 ila 40 bin arasında öğrencinin geldiğini kaydetti.
 
Öder, fuara gelenlerin doğrudan kitaba ve yazarına dokunabildiğini, etkinliklere katılabildiğini söyleyerek şöyle devam etti:
 
"Ziyaretçiler buraya sadece kitap almak için gelmiyor. Yazara dokunmak, yayınevi yetkilileriyle sohbet etmek ve dostluklar için geliyor. Bunun yanında azımsanmayacak ve çok önemsenmesi gereken bir genç okur profili var. Genç okur profili çok umut verici. Öğrencilerin fuarı ziyaretlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de çok önemli desteği var. Öğrenciler, genç yaşlardan itibaren okuma alışkanlığı ve fuar kültürüyle tanışıyor. Yaş ilerledikçe de bunu devam ettiriyor. TÜYAP, 33 yılda farklı kuşaklarda fuar kültürünü yerleştirdi."
 
sozler1.jpg
 
sozler2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum