Tutuklu Kırım Müslümanları Rusya’ya Götürüldü

Tutuklu Kırım Müslümanları Rusya’ya Götürüldü

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da gözaltına alınan Hizb-ut Tahrir’li Müslümanlar 26 Mayıs Perşembe günü Rusya’ya götürüldü.

Rusya’nın Rostov-Na-Donu şehrinde bulunan Kuzey Kafkasya Askeri Mahkemesi’nde yapılacak duruşmaya daha 5 gün olmasına rağmen Kırımlı Müslümanlar Ruslan Zeytullayev, Rüstem Vaitov, Nuri Primov ve Ferrat Sayfullayev Rostov’a sevk edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kırım Tatar Milli Kurultayı Merkez Seçim Komitesi Başkanı Zair Smedlâyev, “Onlara baskı uygulamak amacı ile erken (götürüldü). Oradaki koşullar daha sert” dedi.

Rusya’da yasak olan “Hizb-ut Tahrir davası” kapsamında yargılanan Ruslan Zeytullayev, Rüstem Vaitov, Nuri Primov ve Ferrat Sayfullayev 2015 yılının Ocak ayında gözaltına alındı ve Rusya Ceza Kanunu’nun 205.5. maddesini (Rus mevzuatına göre terör örgütü olarak kabul edilen bir teşkilatın faaliyetlerini düzenlemek ve böyle örgütün faaliyetlerinde yer almak) ihlal etmekle suçlanıyor. Ruslan Zeytullayev “uluslararası terör örgütü” organizatörü olmakla suçlanırken diğer Müslümanlar bu örgütün üyeleri olmakla suçlanıyor.

Daha sonra Avukat Emil Kurbedinov, “Hizb-ut Tahrir davası” kapsamında gözaltına alınan Kırım Tatarlarının Rusya’nın Rostov-Na-Donu şehrinde bulunan Kuzey Kafkasya Askeri Mahkemesi’nde yargılanacağını bildirdi.

Kırım Haber Ajansı (QHA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.