Türktraktör’de iş bırakma eylemi

Türktraktör’de iş bırakma eylemi

Ankara’da Türktraktör fabrikası işçileri iş bırakma eylemi yaptı.

Türktraktör fabrikasında 7-3 ve 3-11 vardiyalarında çalışan işçiler iş bırakma eylemi yaptı. İşçilerden Emre Cevizoğlu, “Bildiğiniz gibi birkaç şirkette daha grevler sürüyor. Bizde hemen hemen aynı taleplerle yola çıktık. Bugün iş bıraktık. Taleplerimiz başında, 3 yıllık sözleşmenin, bize göre bu ‘satış sözleşmesi’dir, iptal edilmesini istiyoruz. Bunun için sendikadan istifa etmekle yola çıktık” ifadelerini kullandı.

İşverene taleplerini ilettiklerini belirten Cevizoğlu, “Sadece maaş değil, çalışma koşullarımızın da iyileştirilmesi, tatillerimiz, yemeklerimiz, servislerimiz. Her konuda taleplerimizi ilettik. İşveren de bu talepleri bir üstüne ileteceğini söyledi. Bu isteklerimizin karşılığını alana kadar da bu eylemimizi sürdürmeye kararlıyız. Şu anda işi durdurduk” şeklinde konuştu.

Taleplerinin başında, kesinlikle işten atılmaların olmamasını söylediklerini ifade eden Cevizoğlu, “Biz hakkımız olanı istiyoruz. İnsanca yaşamak, insanca ücret almak istiyoruz ve bunu alana kadar da bir adım geri atmayacağız. Bugün burada bulunan bütün işçiler istifa edecek” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.