Türksat-4A uydusuyla dünya nüfusunun üçte ikisine ulaşacağız

Türksat-4A uydusuyla dünya nüfusunun üçte ikisine ulaşacağız

Kazakistan’ın Baykonur üssünden 14 Şubat’ta fırlatılacak olan Türksat-4A uydusunun ömrü 30 yıl.

14 Şubat gecesi uzaya fırlatılacak olan Türksat-4A uydusu, yaklaşık bir ay sonra hizmete girecek. Uydu ile Türkiye karalar yüzde 50’sine ve dünya nüfusunun üçte ikisine yayın ve haberleşme sinyali ulaştırma imkanına kavuşacak. Uydu askeri haberleşme ihtiyaçlarını karşılama amaçlı da hizmet verecek.

Türkiye’nin haberleşme ve uydu kapasitesini artıracak olan Türksat-4A uydusunun tanıtım toplantısı yapıldı. İstanbul Çırağan Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, “Türksat olarak Türkiye’nin sesini markalarını ürünlerini dünyanın çok geniş coğrafyasına ulaştırıyoruz. Yakında hizmete girecek Türksat-4A uydusu ile bu kapsama alanını genişleteceğiz. Dünya karaların yüzde 71’ine dünya nüfusunun da yüzde 91’ine yayın ve haberleşme sinyali ulaştırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 14 Şubat gecesinde uzaya fırlatılacak olan Türksat-4A uydusu, TV kanallarında canlı olarak izlenebilecek.

    14 Şubat Çarşamba gecesi uzaya fırlatılacak olan Türksat-4A uydusu basına tanıtıldı. Yaklaşık bir ay sonra hizmete girecek olan uydu dünya karalarının yüzde 50’sine ve dünya nüfusunun üçte ikisine yayın imkanı sunacak. 30 yıldan fazla ömrü olan Türksat-4A sayesinde uluslararası spor müsabakaları uydudan şifresiz izlenebilecek. Öte yandan uydu askeri haberleşme ihtiyaçlarını karşılama amaçlı da hizmet verecek.

    Tanıtım toplantısında Türksat-4A’nın gelecek planlarını anlatan Dalbay şunları söyledi: “Türksat-4A ve Türksat-4B uydularını uzaya göndererek işletmeye almak. 2013-2015 yılları arasında KKTC e-devlet projesini tamamlayıp hizmete almayı hedefliyoruz. 2014-2016 yılları arası Türksat-5A uydusunu yüzde 25 yerli katkı ile üretilerek uzaya gönderilmesi, 2023’e kadar hedefimiz dünyanın en büyük ilk 10 uydu operatörü arasına girmek. Dünya karalarının yüzde 71’ine, dünya nüfusunun yüzde 91’ine Türksat uyduları üzerinden yayın ve haberleşme sinyallerinin ulaştırmasını amaçlıyoruz.”

    Dalbay daha sonra dizi ve film gelişmeleri hakkında şunları söyledi: “Dizi film sektöründe 70’in üzerinde dizi film 54 ülkeye dizi ihraçatı 150 milyon doları aştı. Son üç yılda 76 milyon vergi ödedik.”

    Türksat’ın dijital kablo platformu üzerinden Teledünya Web markasıyla abonelerine sunduğu web TV hizmeti tanıtımı yapıldı. Yeni filmlerin popüler dizilerin belgesellerin istedikleri zaman istedikleri yerlerde izleme imkanı sunan Teledünya Web’e internetin olduğu her yerden ulaşmak mümkün.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum