Türksat 4A Afrika'dan talep bekliyor

Türksat 4A Afrika'dan talep bekliyor

Türksat AŞ Genel Müdürü Gül, "Türksat 4A'nın kapasitesinin yüzde 92'sini kullandık. Afrika'ya bakan transponderlerimiz (uydu vericisi) boş. Buradan gelecek talepleri bekliyoruz" dedi.

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, yaptığı açıklamada, 14 Şubat'ta uzaya gönderilen ve yörünge testleri başarıyla tamamlanan Türksat 4A haberleşme uydusunun, 1 Temmuz itibarıyla hizmet vermeye başladığını söyledi.
 
Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrünün 2016 başında tamamlanacağını, söz konusu uydu üzerindeki yayınların Türksat 4A'ya aktarılacağını ifade eden Gül, "Türkiye'nin tek uydu operatörü olan Türksat AŞ, Türksat 4A'nın 42 derece doğu yörüngesinde hizmete girmesiyle uydu yayın kapasitesini önemli oranda artırdı" diye konuştu.
 
Gül, 17 Eylül'ü 18 Eylül'e bağlayan gece uydulardaki televizyon ve radyo yayınlarında frekans değişikliklerinin yapıldığını hatırlatarak, Türksat 4A'nın kapasitesinin yüzde 92'sinin dolu olduğunu ifade etti.
 
Türksat 4A'ya talebin yoğun olduğunu dile getiren Gül, "Uydumuz, temmuz ayında hizmet vermeye başladı. Şu anda kapasitenin yüzde 92'sini kullandık. Afrika'ya bakan transponderlerimiz boş. Buradan gelecek talepleri bekliyoruz. Uydumuz üzerinden Nijer televizyonu da yayın yapıyor, oradan talep var. Türkiye'ye bakan taraf dolmak üzere" dedi.
 
Gül, yeni uydularıyla bölgesindeki liderliğini güçlendiren Türksat'ın, 42 derece yörüngesinde kullanıcılara daha fazla televizyon ve radyo kanalı izleme imkanı sunduğunu söyledi.
 
Uydunun özellikleri
 
Türksat 4A'nın kapsama alanında, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika yer alıyor. Yaklaşık 5 ton ağırlığa  sahip uydu, Türk ve Japon mühendisleri tarafından ortaklaşa üretildi.
 
Türksat 4A uydusu ile Türk televizyon ve radyo kanallarının yayınları, Avrupa ve Asya'nın ardından Afrika'yı da kuşattı. Manevra ömrü 30 yıldan fazla olan uydunun, yaklaşık 6 yılda kendini amorti etmesi bekleniyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.