Türkmenlerin yardımına sadece Türkiye koştu

Türkmenlerin yardımına sadece Türkiye koştu

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Beyatlı, "Ansızın ortaya çıkan terör örgütüyle karşı karşıya kaldığımızda yanımızda Türkiye'yi gördük" dedi.

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı, Irak'ta terör örgütü IŞİD'in saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarında kendilerinin yardımına sadece Türkiye'nin koştuğunu belirtti.
 
Dünya Türk Gençler Birliği’nin (DTGB) İstanbul’da düzenlediği “16. Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı”na katılan Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ansızın ortaya çıkan terör örgütüyle karşı karşıya kaldığımızda yanımızda sadece Türkiye'yi gördük. Irak Türkmenlerinin yaşadıkları üzücü olaylarda ve IŞİD'in saldırılarından sonra büyük bir Türkmen kitlesi yer değiştirmek zorunda kaldı. Özellikle Telafer ve Musul'dan göç eden Türkmen aileler, Kerkük ve civarındaki bölgelere gidince açıkta kaldı. Bu durumda sadece yardımımıza Türkiye koştu" dedi.
 
Beyatlı, göç eden Türkmen ailelerin zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştığını vurgulayarak, şunları söyledi:
 
"Türkiye'den AFAD, TİKA, Kızılay, İHH, Ülkü Ocakları gibi kurum ve kuruluşlar ile iş adamları ve bazı siyasi partiler Türkmenlerin yardımına koştu. Azerbaycan'dan sadece 2 tır yardım geldi. Bunların dışında ne Avrupa Birliği'nden ne Türk dünyasından ne de bir başka ülkeden bize yardım gelmedi. Bu durum bizi çok üzüyor, sonuçta bizler de insanız." 
 
Yapılan yardımlar dolayısıyla Türkiye'ye müteşekkir olduklarını dile getiren Beyatlı, Kızılay ekibinin halen bölgede yardım çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
 
Bağdat yönetimine serzeniş
 
Beyatlı, IŞİD tehdidi gibi tehlikelerle karşılaştıklarında ilk olarak Bağdat yönetiminden kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini ifade ederek, "Ancak maalesef, bu ışığı görmüyoruz" diye konuştu.
 
Yaşanan süreçte Peşmergenin tutumuna ilişkin soruya Beyatlı, "Peşmerge güçleri, zaman zaman hoş olmayan ve kardeşliğe sığmayan davranışlarda bulundu. IŞİD'e karşı koyma bahanesiyle Kerkük'e giren Peşmergenin keşke niyetleri iyi ve yardım amaçlı olsaydı ama onlar girdikleri yerlerde yayılma ve yerleşme politikası uyguluyorlar, bu durum bizlere endişe veriyor" şeklinde cevap verdi.
 
IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların, Musul ve Telafer'i ele geçirmesinin ardından binlerce Türkmen aile, evlerini terk etmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.