Türkmenler Türkiye'nin devreye girmesini istiyor

Türkmenler Türkiye'nin devreye girmesini istiyor

Irak Türkmenleri, iç savaş dolayısıyla Suriye'deki mazlum Türkmenlerin yaşadığı sorunun çözümü için Türkiye'nin devreye girmesini istiyor.

Deniz Açık'ın haberi:

Irak Türkmenleri, kendilerinin yıllar önce yaşadıkları mağduriyeti iç savaş dolayısıyla Suriye'deki mazlum Türkmenlerin de yaşadığına işaret ederek, sorunun çözümü için Türkiye'nin devreye girmesini talep ediyor.

Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu Irak-Türkiye Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı Jale Yunus Neftçi, bir dizi etkinliğe katılmak için geldiği Eskişehir'de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Suriye'deki Türkmenler, bizim yıllarca önce yaşadıklarımızı yaşıyorlar" dedi.

Neftçi, "Suriye Türkmenlerinin bizim gibi haksızlığa uğramasını istemiyoruz. Onlar haklarını elde etsinler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, onlara gerçek destek verir ve onların arkasında durur" diye konuştu.

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanvekili Aydın Beyatlı ise Türkiye ve Türk dünyasının işinin gün geçtikçe daha da zorlaştığını vurguladı.

Eskiden "Irak'taki, Suriye'deki ve diğer ülkelerdeki Türkmenleri destekliyoruz" denildiğine dikkati çeken Beyatlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün söylemler, eyleme geçti. Şu anda Irak Türkmenleri ateşin içinde yanmakta, Suriye'deki Türkmenler ateşin içinde kavrulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ağırlığını hissettirmeli, bölgedeki siyasetini netleştirmelidir. Suriye ve Irak'taki Türkmenlere olan yakınlığını net bir şekilde ortaya koymalıdır. Türkmenlerin olduğu bölgeler, Türkiye'nin arka bahçesidir. Biz kendi bölgemizde ağırlıklı bir şekilde temsil edilmeliyiz ve orada güçlü olmalıyız. Bugün Suriye'de yanan Türkmen kardeşlerimizin bir an önce bu yangınlarını söndürmek Türkiye Cumhuriyeti'nin öncelikli görevidir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.