Türkmen kampında iftar

Türkmen kampında iftar

Yayladağı Kaymakamlığı ve Anda Kardeşe Vefa Derneğince, Hatay'da Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı konteyner kentte iftar verildi.

Yayladağı Kaymakamlığı ve Anda Kardeşe Vefa Derneği işbirliğinde Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı YİBO konteyner kentinde iftar programı düzenlendi.

Yaklaşık 6 yıl önce Bayırbucak Türkmen bölgesinden gelen ailelerin kaldığı konteyner kentin okul bahçesinde düzenlenen etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa katılan Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Türkmen ailelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Çocuklarla da sohbet eden Yüce, burada yaptığı konuşmada, bir ramazanın daha sonuna gelindiğine vurgu yaparak, Ramazan Bayramı'na sağlık ve huzur içinde girilmesi temennisinde bulundu.

"Sizleri misafir olarak değil, kardeş olarak görüyoruz" diyen Yüce, "Sizleri burada ağırlamaktan, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan son derece memnunuz ancak sizlerin kendi vatanınızda, köyünüzde, evinizde olmanız bizleri daha çok mutlu eder. İnşallah bu savaş biter ve huzurla vatanınıza dönersiniz." dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kalkan da tüm zalimlerin zulmünün bitmesi ve mağdurların vatanlarına dönmesi temennisinde bulundu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.