Türklerin Shakespeare Aşkı İngilizleri Geride Bıraktı

Türklerin Shakespeare Aşkı İngilizleri Geride Bıraktı

Ünlü yazar Shakespeare’in Brezilya, Hindistan, Çin, Meksika ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde Britanya’dakinden daha çok sevildiği araştırmalarla ortaya kondu.

British Council dünya üzerinde Shakespeare’in ne kadar sevildiğini ülke ülke araştırdı. Araştırmanın bizim için dikkat çekici özelliğiyse, Shakespeare’in Türkiye'de, Britanya'dan daha çok seviliyor olması.

15 farklı ülkede 18 bin kişiyle görüşülerek yapılmış araştırmaya göre, Meksikalıların yüzde 88’i, Türklerin ise yüzde 79’u yazarı seviyor.‘Shakespeare aşığı’ Britanyalıların oranı yüzde 59.


Anlaşılma oranında da zirvede başka ülkeler var

Hindistanlıların yüzde 83’ü Shakespeare’i anlayabildiklerini söylerken yazarla aynı anadile sahip Britanya’da bu kapasitedekiler yüzde 58’de kalıyor.


Shakespeare’i en az seven toplumlardan Fransızlarda Voltaire etkisi

Shakespeare’i en az seven toplum ise yüzde 51’le Fransızlar ve yüzde 44’le Almanlar. Fransızların Shakespeare’e duyarsızlıklarının, yazarın eserlerini ‘muazzam bir gübre yığını’ olarak tanımlayan Voltaire’den kaynaklandığı düşünülüyor.

Araştırma aynı zamanda tüm ülkeler genelinde yazarın en popüler karakterlerinin ‘Romeo ve Juliet’ olduğunu da ortaya koydu.

Araştırma yazarın ölümünün 400’üncü yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yapıldı.

        The Guardian

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.