Türkiye'yi tehdit eden bir durum olursa müdahaleden çekinmeyiz

Türkiye'yi tehdit eden bir durum olursa müdahaleden çekinmeyiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Musul operasyonu ile ilgili olarak “İstediğimizin dışında bir şey yürümüyor. Türkiye'yi tehdit eden bir durum olursa müdahaleden çekinmeyiz” dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TRT haber canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Numan Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Türkiye'nin Başika'daki varlığı tesadüfen ortaya çıkmış değildir. Tamamen meşrudur. Başika ile ilgili tüm tedbirler alınmıştır, askerlerimizin güvenliği sağlanacaktır.

- Musul operasyonunda şu ana kadar Türkiye'nin tezleri dışında bir şey olmadı.

- Türkiye'nin Musul'da söz sahibi olmasından birileri rahatsız oluyor. Eninde sonunda bölgedeki bütün denklemlerde Türkiye olacaktır. Bunu ABD de biliyor, Rusya da biliyor.

- Bağdat, Irak'ın en önemli şehrini (Musul'u) tek kurşun atmadan terör örgütüne teslim etmiştir. Irak hükümeti önce buna cevap versin.

- Şu ana kadar Musul'da bizim istediğimizin dışında bir şey yürümüyor. Türkiye'yi tehdit eden bir durum olursa müdahaleden çekinmeyiz. Uluslararası camia Musul'daki yapının korunması için çabalamalı.

- Yenikapı ruhunun içinin boşaltılmaması için gayret edeceğiz.

- Meselelerimizin tümü devletin ve milletin bekası meselesidir. Haksız ithamla karşılaşanlar tekrar KHK'larla görevlerine iade edilecek.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

-Kafamız net, teklifimizi götüreceğiz. Yürütmenin tek elden yürütülmesi ve hızlı karar alınması önceliğimiz. Sayın Cumhurbaşkanımız anayasal sınırlar içinde hareket ediyor. Biz asla bir kişi üzerinden sistemi tartışmıyoruz. Başkanlık sisteminin halk tarafından rağbet göreceğine inanıyorum. Referandum yapılırsa halkın destek vereceğini düşünüyorum.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

-O akşam Cumhurbaşkanımız bu millete korkuyu miras bırakmadı.

GÜLEN'İN İADESİ

-ABD'nin seçim atmosferine girmiş olması süreci engelliyor. Sadece Türkiye için değil, ABD için de bir tehdit. İade edilmemesi ABD demokrasisine zarar veriyor.
Vatan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.