Türkiye’yi sevmek iman alametidir

Rusya ile Türkiye arasında gerilimden sonra saflar iyice belirginleşti. Rusya’nın arkasında saf tutarak Türkiye’ye çemkirenler nifak nikaplarını açtılar. Kimi Şiiler Putin için ‘imam‘ lakabını kullanırken kimi Erdoğan karşıtları da Putin’den medet umuyorlar. Putin onların imamları olabilir ama ayet ve hadislerde belirtildiği gibi ‘eimmetü’l küfr’ cinsinden. Küfür ve nifak önderlerinden biri olarak. Türkiye’ye mazlumlar cephesini desteklediği için gayz ve kin besleyenler Putin zaliminin eteğine tutunuyorlar. Putin’in kurusıkı sözlerinden lezzet alıyor ve teşeffi-i gayzlarını yani intikam dürtülerini tatmin ediyorlar! Günümüzde iman en dar sınırlarına çekilirken, gerilerken nifak en geniş sınırlarına ulaşmıştır. Soğuk Savaş küfrün en geniş sınırlarına yayıldığı bir dönem olmuştur. Soğuk Savaş ve özellikle Arap Baharı sonrasında nifak en geniş sınırlarına yayılmış ve ihlas en dar sınırlarına hapsolmuş, gerilemiştir. Bugün nifak alametlerinin başında Türkiye nefreti gelmektedir. Dolayasıyla imanın alameti de Türkiye muhabbetidir. Münafıklar koro halinde ‘iğdab ya Putin/Putin Türkiye’den öcünü al, öfkeni gider’ diye tempo tutuyorlar. Putin’in Erdoğan’a kızmasını ve Erdoğan’a haddini bildirmesini ve Türkiye’ye ilişmesini istiyorlar.

BAE ve Mısır gibi, Türkiye ve İhvan düşmanı ülkeler Putin’in Erdoğan’a haddini bildirmesini bekliyorlar. Havalarını alırlar, avuçlarını yalarlar! Buna mukabil gayyur iman ehli kesimler ise bunu söyleyenlerin kafir ya da münafık zümresine dahil olduklarını ifade ediyorlar. Kafir olduklarını bilemem ama nifaktan bir şube üzerine olduklarını söyleyebilirim. Söylemekten öte teyit edebilirim. Bugün Türkiye her türlü eksikliğine rağmen bir iman kalesidir. Buna ilişmek nifaktır. Müminlerin son kalesi olan bu kaleyi de yıkmak istiyorlar. Moğollar döneminde İslam’ın son kalesi Mısır’dı. Çanakkale Savaşı sırasında imanın son kalesi Anadolu idi.

Şimdi tarih bir kez daha tekerrür ediyor ve Türkiye imanın son kalesi olarak tebarüz ediyor. Bu nedenle de İhvan ortaklarından Cemaatü’l İslamiye’nin müftülerinden Asım Abdulmacid Türkiye aleyhtarlığının ve Putin muhabbetinin küfrü icap ettirdiğini ifade etmektedir (http://www.youm7.com/story/2015/11/27). Twitter’ın Hashtag hesabından bazı aklı evveller veya yeni münafıklar ‘iğdab ya Putin’ diyerekten Putin’in düşürülen uçakla ilgili olarak Türkiye’den intikam almasını istiyorlar. Tempo tutuyorlar. Kendilerinin yapamadığını Putin’e havale ediyorlar. Yanıp tutuşsalar da Putin’in eli kendilerinin elinden uzun değil (http://www.youm7.com/story/2015/11/24).

Geçmişte İman Yemen’de idi şimdi imanın yeni ülkesi ve ülküsü Türkiye’dedir. Darbeler sürecinde Mursi ve Gannuşi ile birlikte Erdoğan’ı yıkmak isteyenler şimdi bunu Putin’e havale etmiş görünüyorlar. Münafıkların son umutları Putin. İnşallah müminler Esat ile Putin’i sırt sırta derdest ederek layık oldukları yere gönderecekler. Mısır’da Nur partisinin dini kanadı olan Selefi Davet’in kurucularından olan ama son sıralarda cemaatinden uzaklaştırılan Said Abdulazim de Putin’in Türkiye’ye vurmasını, ders vermesini teşvik edenlerin düşmana ve küfre taraftar olacağını ifade etmektedir (http://www.fj-p.com/Our_news_Details.aspx?News_ID=83493 ). Türkiye karşısında Putin’i destekleyenlerin bir nevi nifak ve küfür cephesi içerisinde olduklarına parmak basmıştır. Putin’in esip gürlemesinden sonra Sisi’ci bazı zavallı yorumcular öçleri alınmışçasına sevinmişler ve şamata yapmışlardı. Putin’e taziyelerini sunacaklarına nifaklarını izhar etmişlerdir. Ahmet Musa ve Mutez Abdulfettah gibi Sisici yorumcular Putin’i gaza getirmeye yeltenmişlerdi.

Suudlu davetçi Muhammed el Ureyfi de Putinci arsız kampanyaya karşı çıkmış ve Türkiye’yi sevmenin bir nevi iman alameti olduğuna parmak basmıştır. Facebook hesabından Türkiye’yi desteklemiş ve iyiliği ve hayrı sevenlerin Türkiye’yi de sevdiklerine parmak basmıştır. Allah’ın Türkiye’ye teyit edeceğine dair umut ve emellerinin yüksek olduğunu ifade etmiş, Allah’tan Türkiye’yi yüceltmesini niyaz etmiştir. ‘Selam, muhabbet ve dualarım Türklerle birliktedir’ demiş ve ardından şu duayı mırıldanmıştır: “Allahım Türkiye’yi şerlilerin şerrinden ve kötülerin tuzak ve hilelerinden koru! “Türkiye’nin mühsinlerden olduğunu Allah’ın da mühsinlerden yana olduğunu hatırlatmıştır (http://islammemo.cc/akhbar/arab/2015/11/30/273702.html ).

‘Öcünü al Putin’ şeklindeki nifak kampanyasına iştirak edenler kafirler ve münafıklar zümresindedir. Kadirov’dan Hasun ve bütün Sisi yandaşlarına kadar.

Putin’in kıçına vurduğumuz tekme münafıkların hepsine de vurulmuştur. Bu tekme nerede olursa olsun bütün münafıkları kudurtmuş, çıldırtmıştır! Onları kuduzlara çevirmiştir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum