Türkiye'ye hava savunma sistemi sevkiyatı gündemde

Türkiye'ye hava savunma sistemi sevkiyatı gündemde

Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi (FSVTS) Başkanı Fomin, Türkiye'ye hava savunma sistemi sevkiyatı konusunun askeri-teknik işbirliği kapsamında gündemde olduğunu söyledi.

Türkiye ile askeri-teknik işbirliğine yeniden başlayacaklarını belirten Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi (FSVTS) Başkanı Aleksandr Fomin, hava savunma sistemi sevkiyatı konusunun işbirliği kapsamında gündemde olduğunu kaydetti.

Fomin, Ankara ve Moskova'nın bu yılın sonuna kadar askeri-teknik işbirliği konusunda hükümetlerarası komisyon toplantısı yapmayı planladığını kaydederek, toplantının tarihi ve yerinin belirlenmesi için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rus yetkili, Türkiye'ye hava savunma sistemi sevkiyatının Rus uçağının düşürülmesiyle yaşanan krizin ardından askıya alınan askeri-teknik işbirliği kapsamında gündemde olduğunu vurguladı.

İstanbul'da gündeme geldi

İstanbul'da 10 Ekim'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleştirilen zirvede askeri işbirliği konusu da gündeme gelmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Türkiye'ye çeşitli hava savunma sistemleri sevk etmeyi değerlendirebileceğini söylerken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Rusya ile savunma sanayi alanında işbirliği yapılması konusunda mutabık kalındığını belirtmiş ve bu işbirliğinin detayları üzerinde ilgili birimler tarafından çalışıldığını kaydetmişti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.