'Türkiye'ye gıda ambargosu uygulanmayacak'

'Türkiye'ye gıda ambargosu uygulanmayacak'

Rusya Devlet Başkalığı Sözcüsü Peskov, Türkiye'den ithal edilen ürünlere herhangi bir ambargo uygulamayı düşünmediklerini belirtti.

Rusya Devlet Başkalığı Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye'den ithal edilen ürünlere herhangi bir ambargo uygulamayı düşünmediklerini, yaşanan son gelişmelerle ilgili Türkiye'den açıklama beklediklerini belirtti.

Rus resmi haber ajansı Ria-Novosti'de yer alan habere göre, Peskov, Türkiye'den ithal edilen ürünlere herhangi bir ambargo uygulamayı düşünmediklerini belirterek, "Ancak, Türkiye'den ithal edilen ürünlere daha sıkı denetim uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Peskov, denetimlerin artırılmasının nedenlerine yönelik kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "Bunun birçok farklı ve çeşitte nedenleri var" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya'ya aralık ayında gerçekleştirmesi beklenen ziyaretinin iptal edilmediğini belirten Peskov, "Bu konuda kesin bir sonuca varılmadı. Fakat, herhangi bir iptal kararı şu aşamada bulunmuyor" şeklinde konuştu.

Rusya'nın, Türkiye ile ikili ilişkilerine büyük önem verdiğinin altını çizen Peskov, "İki tarafın da çıkarına olan dostluğumuzun bizler için kıymetli olduğunu vurgulamam gerekir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağına, beş dakika içinde 10 kez ikaz edilmesinin ardından, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki F-16 tarafından müdahalede bulunulduğunu açıklamıştı. Uçak, müdahalenin ardından Suriye topraklarına düşmüştü.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.