Türkiye'ye büyük saygı duyuyorum

Türkiye'ye büyük saygı duyuyorum

Danimarka Dışişleri Bakanı Lidegaard, "Türkiye'nin Suriyelilere kapısını açmasına ve kamplarda barındırmasına büyük saygı duyuyorum" dedi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapmasına ilişkin, "Türkiye'nin Suriyelilere kapısını açmasına ve kamplarda barındırmasına büyük saygı duyuyorum" dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Lidegraad, Esenboğa Havaalanı'nda AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye-Danimarka ilişkilerine değinen Lidegraad, iki ülkenin oldukça güçlü ve sıcak ilişkilere sahip olduğunun altını çizerek, "Danimarka'da yaşayan birçok Türkiye göçmeni vatandaş bulunuyor. Bu insanlar toplumumuza büyük katkı sunuyorlar. Bizim de Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerimiz var" dedi.

Lidegaard, Türkiye'nin yeşil enerji alanında büyük planları olduğunu vurgulayarak, Danimarka'nın özellikle bu alanda deneyimlerini paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Suriye'deki iç savaştan kaçanlara yönelik açık kapı politikasını değerlendiren Lidegaard, kendi ülkesinin de dünyanın birçok yerinden mültecilere ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Lidegaard, Türkiye'nin Suriyelilere kapısını açmasına ve kamplarda barındırmasına büyük saygı duyduğunu söyledi.

Lidegraad ülkesinde helal kesimin yasaklanmasına ilişkin olarak, her dini grubun istedikleri şekilde eti ithal etmek yoluyla karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Lidegraad, Danimarka vatandaşı Türk asıllı 16 yaşındaki Hikmet Şahbaz'a cinayetle sonuçlanan bir kavgaya karıştığı iddiasıyla 10 yıl ceza verilmesi hakkında ise yargı sürecine karışamayacaklarını söyleyerek, "Şahbaz'ın adil ve dürüst bir şekilde yargılanmasını beklemeliyiz" diye konuştu.

Danimarka'daki aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi'nin (DF) yükselişini de değerlendiren Lidegraad, sağcı çizgideki partilerin yükselişinden bağımsız olarak Türkiye'nin AB'nin bir parçası olmasını sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.