Türkiye'ye asit mi yağacak? Asit yağmuru olacak mı? Açıklandı

Türkiye'ye asit mi yağacak? Asit yağmuru olacak mı? Açıklandı

DAEŞ terör örgütü ile Musul'daki Peşmerge önderliğindeki koalisyon güçleri arasındaki savaş devam ediyor. Savaş devam ederken, Musul'un güneyindeki bir kükürt fabrikasına DAEŞ tarafından bir saldırı yaşandı. Bu saldırı sonucunda tartışmalar başladı.

DAEŞ Terör Örgütü ile Peşmerge öncülüğündeki Koalisyon güçleri arasındaki savaş hız kesmeden devam ediyor. DAEŞ terör örgütünü Musul topraklarından atma amaçlı başlatılan savaşta geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı. DAEŞ, Musul'un güneyinde bulunan bir Kükürt Üretim Tesislerine saldırdı ve bu bölgeyi aleve verdi.

Alevler büyük çaplı olunca, Kükürt Tesisi'nden de büyük dumanlar yükselmeye başladı.

Türkiye için kritik olan nokta ise bundan sonra başladı. Güneye dönen rüzgarlar, kükürt dumanlarının Türkiye'ye doğru ilerlediği uyarısını da beraberinde getirdi.

NTV meteoroloji müdürlüğü de haberi teyit etti ve Türkiye'ye asit yağmuru, diğer bir deyişle "kezzap" yağabileceğini söylediler. Özellikle Güneydoğu bölgelerimiz için geçilen bu uyarı bir hayli korkutucuydu.

İddialar üzerine Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysi Kaynak'tan bir açıklama geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada "asit yağmuru" ihtimalinin olduğunu fakat zayıf olduğunu söyledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün asit yağmuru hakkında yaptığı açıklama ise şöyle;

"Bugün bölgede güneyli rüzgar akışlarına yağış eşlik etmesi beklenmediğinden asit yağmuru riskinin oldukça zayıf olduğu değerlendirilmektedir.Bu gece saatlerinden sonra ve yarın (Cuma günü) bölgenin tekrar yağışlı bir havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir.

Yağışla birlikte bölgedeki rüzgar akışlarının zamanla kuzey yönlere dönmesi beklendiğinden asit yağmuru riskinin zayıf olduğu değerlendirilmektedir.

Uydu görüntüleri analizlerinde bugün güneyli hava akımları ile ülkemizin güneydoğu kesimleri üzerine etkisini azaltarak gaz taşınımı olduğu görülmektedir. Bu gece tekrar başlaması beklenen yağışın atmosferde bulunan bu gazı ilk etapta yere indirmesi söz konusudur. Daha sonra ise rüzgar döneceği için bölgeden ülkemiz üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir."

Yine iddialar üzerine Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ta açıklama yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağmur başladığı an Güneyli rüzgarlar Kuzeye dönecek, bu yüzden asit yağmuru ihtimali zayıf açıklamasını hatırlatan Kaynak, yine de tüm ekiplerin bu ihtimale karşı hazırlandığını söyledi ve önlemlerin alınacağını bildirdi.

Gelişmeler hakkında bizler de sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.