Türkiye'nin yüzde 10'u bile olamıyorlar

Türkiye'nin yüzde 10'u bile olamıyorlar

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer, Suriye için diğer ülkelerden yapılan yardımların, Türkiye'den yapılan yardımların yüzde 10'undan daha az olduğunu belirtti.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde Suriyeli sığınmacılara destek olmak amacıyla başlatılan "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyası çerçevesinde düzenlenen Suriye İnsani Yardım Çalıştayı'nda konuşan Özer, Türkiye'den Suriyeliler için yapılan yardımların miktarına dikkati çekerek "Diğer ülkelerden Suriye için yapılan yardımlar, Türkiye'den yapılan yardımların yüzde 10'unu bile teşkil etmiyor" dedi.

Yapılan yardımların kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Özer, sivil toplum kuruluşlarının, ülkelerin dışarı açılan yüzü olduğunu ifade etti. Gelişmiş ülkelerde yardım faaliyetlerinin sivil toplum kuruluşları üzerinden yürütüldüğünü söyleyen Özer, bu anlamda farklı ülkelere yardım gönderme konusunda çaba gösteren kuruluşlara teşekkür etti.
Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu da Türkiye'de yardım çalışmalarının toplumsal kabul gördüğünü ifade ederek "Bugün, sayıları yirmiyi aşan büyük çapta vakıf ve dernek, göçmen kuşların ihtiyaçlarını düşünerek vakıf kuran ecdadımız misali, insani yardım alanında yeniden dirilişin öncüsü olmuşlardır" diye konuştu.

İnsani Yardım Platformu Genel Sekreteri avukat Ali Kurt ise konuşmasında, "Bir ülkedeki yardım faaliyetleri, o ülkenin kalkınmışlık düzeyini gösteren parametrelerden biridir" ifadesini kullandı.

Kurt, Suriyeli sığınmacılara destek olmak amacıyla başlatılan, "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyasının toplumla buluşturulabilmesi için tanıtım ve reklam çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini belirtti.

-"Farkındayım-Yanı başındayım"-

Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Koordinatörü Veysi Yüce, özellikle Suriyeli kız çocuklarına yönelik "Farkındayım-Yanı başındayım" sloganıyla başlatacakları eğitim kampanyası hakkında bilgi verdi.

Yüce, Suriyelilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere devam eden "Sana İhtiyacım Var" kampanyası çerçevesinde, 120 tır yardım malzemesi gönderdiklerini kaydetti.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde, "Sana İhtiyacım Var " yardım kampanyası kapsamında, iki gün boyunca devam eden çalıştaya, Türk Kızılayı, AID Uluslararası Doktorlar Birliği, Ankara Şam Genç İşadamları Derneği, Beşir Derneği, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Deniz Feneri Derneği, Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dünya Yetimler Vakfı, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İsra Uluslararası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Sadakataşı Derneği, Şifa Platformu, Verenel Derneği, Yardımeli Derneği ve Yeryüzü Doktorları temsilcileri katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.