Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri görücüye çıkacak

Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri görücüye çıkacak

MÜSİAD'ın "15. Uluslararası Fuarı" kapsamında düzenlenecek "Yüksek Teknoloji Fuarı"nda Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri görücüye çıkacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) "15. Uluslararası Fuarı" kapsamında düzenlenecek "Yüksek Teknoloji Fuarı"nda Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri görücüye çıkacak.
 
İstanbul'da iki yılda bir düzenlenen ve Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Afrika ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlere kadar uzanan bir coğrafyadaki şirketlerin ve iş adamlarının katıldığı ve Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 26-30 Kasım tarihlerinde 15. kez düzenlenecek. 
 
Dernek'ten yapılan açıklamaya göre, bu yıl 500 yerli ve yabancı katılımcının stantlarıyla yer alacağı fuar, 102 ülkeden 7 bin iş adamını ve 200 bin ziyaretçiyi, 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirecek.
 
MÜSİAD Uluslararası Fuarı içerisinde önceki yıllarda yer verilen Türkiye'nin teknolojik ürünleri bölümü, tek başına bir fuar haline gelecek kadar gelişti ve MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı (High Tech Port by MÜSİAD) adını aldı. Türkiye'nin teknolojik ürünlerini dünya pazarları için görücüye çıkaran fuar, Türkiye'nin teknoloji devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları bir araya getirmeyi amaçlıyor.
 
MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı kapsamında yüksek teknoloji ve katma değerli üretimin ve milli savunma, milli uçak, milli araba, milli tren ile MİLGEM projelerinin alt yapısının oluşturulmasının, Türkiye'nin kalkınması ve hedeflerine ulaşabilmesi noktasındaki önemine dikkat çekilmesi hedefleniyor.
 
Fuarda yer alacak Türkiye'nin büyük teknoloji şirketleri, yeni ürünlerini dünya vitrinine ilk defa çıkaracak. Meteksan Savunma, yeni ürettiği radar sisteminin tanıtımını fuarda gerçekleştirecek. Kale-Baykar, Türkiye'nin ilk jet motor prototipini fuara getirecek. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) milli piyade tüfeğini ilk defa sivil bir fuarda tanıtırken, Turkcell genç yazılımcılara yönelik "Geleceği Yazanlar" projesi ile Roketsan roket sistemleri ile Avea ise beş yeni teknolojisiyle fuarda yer alacak.
 
Fuar kapsamında düzenlenecek CEO Forum toplantılarında Türkiye'nin büyük teknoloji firmalarının üst yöneticileri, ülkenin teknolojik büyümesi ve gelişmesi hakkında sunumlarını paylaşacak. Turkcell, Avea, TAI, Meteksan ve Türksat gibi şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katılacağı CEO Forum toplantıları, 27-30 Kasım tarihlerinde CNR Expo Salon 8'de gerçekleştirilecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.