Türkiye'nin yardım eli yaraları sarıyor

Türkiye'nin yardım eli yaraları sarıyor

Türkiye, depremle sarsılan Nepal'e yönelik insani yardımlarını, çeşitli kuruluşlar vasıtasıyla sürdürüyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 7 bin 500 kişinin yaşamını yitirdiği depremin hemen ardından Nepal'e ulaşan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonundaki Türk ekibi, insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden AFAD, enkazdaki kurtarma çalışmalarını afetten en çok etkilenen yerleşim birimlerinde gerçekleştirdi. Türk arama kurtarma ekipleri, 2 depremzedeyi sağ kurtarırken, çok sayıda cesedi enkazdan çıkardı. 

Türkiye'nin AFAD aracılığıyla gönderdiği gıda, ilaç ve temizlik malzemelerinden oluşan 16 tonluk insani yardım da afetzedelere dağıtıldı.

Kızılay'dan 6 ton gıda yardımı

Türk Kızılayı da salgın hastalık tehlikesi bulunan Nepal'e 6 ton gıda malzemesi, 12 bin şişe içme suyu ulaştırdı. Ülkede 5 genel maksat çadırı kuran Türk Kızılayı, barınma ihtiyacını karşılamak için 2 bin çadır gönderiyor.

Kızılay, Nepal'in yaralarını sarmak için "Nepal'in Çığlığına Kulak Ver" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya destek olmak isteyenler, tüm bankalardaki Kızılay bağış hesapları, "www.kizilay.org.tr" internet sitesi ve "2868" SMS bağış hattını kullanabilirler.

Sağlık Bakanlığı doktor gönderdi

Nepal'in uluslararası acil yardım çağrısı üzerine, Sağlık Bakanlığına bağlı 2 UMKE, acil müdahale ve destek çalışması için Nepal'in başkenti Katmandu'ya gitti. 

Genel cerrahi, göğüs cerrahisi ve acil tıp uzmanları, anestezi teknisyeni ile hemşire ve sağlık memurundan oluşan ekip, acil travma hastalarına 10 yataklı sahra hastanesinde müdahale etti.

3 bin kişiye yiyecek dağıtıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de depremin üzerinden 24 saat geçmeden bölgeye ulaştı. Ekipler, bir yandan arama kurtarma çalışmalarına katılırken bir yandan da depremzedelere gıda, barınma ve temizlik malzemesi yardımı yaptı.

Katmandu'ya bağlı Lalitpur bölgesinde 3 bin kişiye pirinç, soya fasulyesi ve "dal" adı verilen yerel yiyecek dağıtıldı. Depremin şiddetli yaşandığı ve şimdiye kadar yardım gitmeyen Gorka'nın Deragaun köyüne de 3 ton gıda malzemesi ulaştırıldı.

Vakfın ekiplerinden biri yurda dönerken, diğer ekip bölgedeki yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

AKUT'tan 20 kişilik ekip

Depremin ardından bölgeye ulaşan Sadakataşı Derneği gönüllüleri de afetzedelere gıda, ilaç, barınma ve temizlik malzemesi dağıttı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği, depremin ardından 20 kişilik operasyonel ekibi, 1,5 ton teknik malzemeyle Nepal'e gönderdi. 

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de Nepal'e ekip gönderdiği bildirildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum