Türkiye'nin yardım eli Suriye'ye uzandı

Türkiye'nin yardım eli Suriye'ye uzandı

Rusya, Esed rejimi ve PYD'nin Halep'e yönelik saldırılarından kaçarak Azez çevresindeki kamplara yerleştirilen Suriyeliler, Türkiye'den gönderilen yardımlarla yaşama tutunuyor.

Saldırıların artmasının ardından bölgeden kaçan çoğunluğu çocuk ve kadın binlerce Suriyelinin oluşturduğu göç dalgası devam ediyor.

Yaşadıkları yerleri terk eden yaklaşık 55 bin kişi, Türkiye'nin karşısındaki Esselame Sınır Kapısı yakınlarına geldi. Suriyelilerin büyük bölümü, AFAD koordinesinde Türk Kızılayı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından oluşturulan biri yeni, 10 kampa yerleştirildi. Bazı Suriyeliler de Azez ve çevresindeki boş evlerde barınıyor.

Sınıra yakın bölgelerde kalan Suriyelilere yardımlar Türkiye'den gönderiliyor. AFAD koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarına İHH ve Türk Kızılayı büyük destek veriyor.

Türkiye'den temin edilen, başta gıda ürünleri olmak üzere su ve tıbbi malzemeler, hem çadır hem de evlerde yaşayan savaş mağdurlarına ulaştırılıyor. İHH'nın Kilis'teki lojistik merkezinde çıkarılan 60 bin kişilik yemek ve fırınlarda üretilen 100 bin ekmek her gün sınırın karşı tarafına götürülüyor.

İHH Kilis Ofisi Basın Danışmanı Zafer Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın neresinde bir mazlum varsa ona ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Halep'in kuzeyinden araçlarıyla ve yürüyerek Türkiye sınırına gelen binlerce Suriyeli için seferber olduklarını anlatan Ersoy, "Günlük 100 bin ekmek üretip Suriye’ye götürüyoruz. Şu an 60 bin kişilik yemek hazırlıyoruz. Anadolu'nun dört bir tarafından gelen acil yardım koordinasyon merkezi ekiplerimiz ihtiyaç sahibi bu insanlara ekmek ve sıcak yemek dağıtıyor" dedi.

Bölgeye yeni çadırlar kurulacağını ifade eden Ersoy, Rus bombardımanından kaçan Suriyelileri mağdur etmemeye çalıştıklarını vurguladı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.