'Türkiye'nin toprağında gözü olanlara asla fırsat vermeyiz'

'Türkiye'nin toprağında gözü olanlara asla fırsat vermeyiz'

Eker, "Hiçbir ülkenin bölünmesine, parçalanmasına rıza göstermeyiz, öyle bir niyetimiz yok. Kimsenin toprağında hiçbir zaman gözümüz olmadı ama Türkiye'nin toprağında gözü olanlara da asla fırsat vermeyiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Biz bütün ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Hiçbir ülkenin bölünmesine, parçalanmasına rıza göstermeyiz, öyle bir niyetimiz yok. Kimsenin toprağında hiçbir zaman gözümüz olmadı ama Türkiye'nin toprağında gözü olanlara da asla fırsat vermeyiz." dedi.

Eker, parti genel merkezinde düzenlenen İl Dış İlişkiler Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'ye ve Türk milletine karşı hain terör eylemlerini lanetlediğini belirterek, Ankara'nın Haymana ilçesi civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki teröristin düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiği olayı hatırlattı.

Milletlerin kaderini üzerilerinde yaşadıkları coğrafyaların tayin ettiğini dile getiren Eker, Türkiye'nin, Ortadoğu'da bazı yangınların çıkartıldığına şahit olduğuna dikkati çekti. Ortadoğu'yu yeniden şekillendirme planlarının var olduğuna işaret eden Eker, yeni bir oyunun sahnelenmek istendiğini söyledi. Eker, "Biz bütün ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Hiçbir ülkenin bölünmesine, parçalanmasına rıza göstermeyiz, öyle bir niyetimiz yok. Kimsenin toprağında hiçbir zaman gözümüz olmadı ama Türkiye'nin toprağında gözü olanlara da asla fırsat vermeyiz." diye konuştu.

"En çok zararı Müslümanlara verdiler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin etkisiz hale getirilmesi için alçakça darbe girişimleri ve operasyonların yapıldığının altını çizen Eker, Türk milletinin, Türkiye'nin çıkarlarına aykırı olan şer odaklarına karşı çıkmaya, bölgede yaşananlara da ses çıkarmaya devam edeceklerini belirtti.

Suriye ve Irak'ta yaşanan yangının sönmesi ve yeni ateşlerin çıkmaması için çözüm önerilerinde bulunulduğunu ancak söz konusu önerilere uyulmadığını ifade eden Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birtakım güçler, Suriye ve Irak'ı yeniden şekillendirmek istiyorlar, maşalar, kukla idareler, kukla rejimler, terör örgütlerini, DAİŞ'i kullanıyorlar. En çok zararı Müslümanlara, İslam'a verdiler. Irak'taki PKK, Suriye'deki PYD aynı örgüt, oradaki uzantısı. DAİŞ, PKK, PYD Türkiye'ye saldırıyor. Bütün bunlar, 'Türkiye, Ortadoğu'da yapılamak istenen kanlı, kirli ve orada yaşayan halkların çıkarlarının aksine yapılan planlara itiraz ediyor, insani çözümler öneriyor, doğru politikalar, barışçı politikalar öneriyor' diye yapılıyor."

Eker, Avrupa Birliğine üyelik sürecinde Türkiye'nin önüne çeşitli engeller çıkartıldığını ve kimseye uygulanmayanların Türkiye'ye uygulanmak istendiğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.