Türkiye'nin işbirliği teklifine açığız

Türkiye'nin işbirliği teklifine açığız

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Türkiye'nin Suriye'de ateşkesle ilgili işbirliği tekliflerini incelemeye hazır olduklarını belirtti.

 

Sputnik'in haberine göre, Meşkov bu açıklamayı, 'Rusya samimi bir şekilde ateşkes ve insani yardımlar için bizimle işbirliği yapmak isterse biz buna hazırız' diyen Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yanıt olarak yaptı.

Cavuşoğlu'nun bu sözlerine yanıt veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, 'Rusya ve Türkiye'nin Suriye krizinin nasıl çözüleceği konusunda belirli görüş ayrılıkları olduğu bir sır değil. Bu nedenle Ankara'nın karşılıklı olarak kabul edilebilir olan çözüm arayışları dikkatle incelenmeli' dedi.


'VİZE SERBESTİSİNE DÖNMEK İÇİN ERKEN'

Bu arada Meşkov Türkiye ile vize serbestisine geri dönmek içinse henüz erken olduğunu belirtti. Meşkov'a göre, bunun nedeni Türkiye'deki terör tehdidi ve Rus vatandaşları için tehdit oluşturabilecek terörist yapıların bu ülkede aktif olması. Rusya ve Türkiye'nin güvenlik birimleri ve istihbarat teşkilatları arasındaki işbirliğinin de henüz 'tatmin edici' olmadığını kaydeden Meşkov, bunun da vize serbestisine geri dönülmesini zorlaştırdığını ifade etti.


'TÜRKİYE'DE ALINAN EK GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ TAKİP EDİYORUZ'

Bunların yanı sıra Türkiye'de tatil yapan Rus vatandaşlarının güvenliğinin Rusya için öncelik olduğunu da belirten Meşkov, bu sebeple bu ülkede Rus vatandaşları için alınan ek güvenlik önlemlerini düzenli olarak izle söyledi.


Karar.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.