Türkiye’nin ilk kayısı hasadı Silifke'de yapıldı

Türkiye’nin ilk kayısı hasadı Silifke'de yapıldı

Mersin’in Silifke ilçesinde erkenci sera kayısısı hasadına başlandı. Kilogramı 75 liradan alıcı bulan kayısı, fiyatına rağmen tüccardan yoğun ilgi görüyor.

Üretici Hamza Gökler, 4 dönümlük arazisine İspanya'dan getirttiği 'magador' cinsi kayısı fidanı diktiğini, bu türün Akdeniz Bölgesi'nde 'erkenci' diye bilinen diğer kayısı çeşitlerine göre 15 gün daha erken olgunlaştığını belirtti. Hamza Gökler, “Kayısıda bu yılın ilk meyvesini aldık. Fiyatı da beklediğimizin üzerinde. Kilosu 75 TL'ye alıcı buldu. 150 kilo kayısıyı yurt içi pazarına gönderdik. Arkasından talep geldi ve yarın yine toplayacağız. Kayısımızın cinsinden dolayı şeker oranı yüksek, bu nedenle yüksek fiyata alıcı buluyor. Sofralarda daha çok tercih edilen bir ürün olduğu için tüccarlardan talepler gelmeye başladı. Bakımı biraz zor ama keyifli bir iş. Umut ediyoruz fiyatlar böyle gider ve emeğimizin karşılığın alırız.” dedi.

Ürünü toplayan kadınlar ise kış boyunca gözü gibi baktıkları kayısıların fiyatının şu anda iyi olduğunu belirterek, hasattan umutlu olduklarını söyledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.