Türkiye'nin ilk antika traktör müzesi bu ilimizde

Türkiye'nin ilk antika traktör müzesi bu ilimizde

Türkiye'nin ilk antika traktör müzesi, Gelibolu ilçesinde açıldı.

Eski bir balık fabrikasında, 19. Uluslararası Gelibolu Altın Sardalya Kültür ve Sanat Festivali kapsamında iş adamı Dursun Keskin tarafından açılan müzede, 1937 ile 1964 yılları arasında kullanılmış değişik modellerde 30 antika traktör sergileniyor.
 
Müzenin sahibi Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, traktörleri 8 yılda topladığını belirterek, "Bunlar Türkiye'ye 1940 ve 1950'li yıllarda gelmiş, ülkemiz hizmet etmiş traktörlerdir" dedi.
 
Müzeyi oluştururken büyük zorluklar çektiğini ve çok emek harcadığını dile getiren Keskin, "2006'da Almanya'daki bir traktör müzesini gezmiştim. Bu gezi sırasında Türkiye'de böyle müzenin olmadığını öğrendim. Avrupa'nın birçok yerinde en az bir traktör müzesi var. Ülkemde olmamasını bir kayıp olarak değerlendirdim ve traktör toplamaya başladım" diye konuştu.
 
Keskin, antika traktörlerin hepsinin çalışır vaziyette olduğunu, fuarlara göstermek için 2 ya da 3'ünün çıkarılabileceğini ancak müzenin Gelibolu'da kalacağını kaydetti.
 
Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar ile Keskin tarafından yapılan açılışın ardından, 1946 yılında İngiltere'de benzinli, gazlı ve 4 silindirli olarak yapılmış, elle çevirerek çalıştırılan traktör davetlilere tanıtıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.