Türkiye’nin İlk Alpaka Develeri Selçuk Üniversitesi’nde

Türkiye’nin İlk Alpaka Develeri Selçuk Üniversitesi’nde

Selçuk Üniversitesi ile Avustralya merkezli Global Alpacas Şirketi’nin ortaklaşa yürüttüğü bilimsel bir proje kapsamında Türkiye’ye uyumu sağlanacak olan dünyanın en kaliteli yününün üretildiği cins olan Alpaka Develeri Avustralya’dan Selçuk Üniversitesi’

 Türkiye’nin ilk alpakalarının uyum sağlama aşaması Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde oluşturulan izole alanda yapılacak. Tamamı gebe olan alpakalar, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esad Sami Polat gözetiminde yetiştirilecek.

“ALPAKALARIMIZ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NE EMANET”

Uyum sürecinin çok önemli olduğunu belirten Global Alpacas Şirketi’nin sahiplerinden Yüksel Çifçi, “Sydney’den İstanbul’a oradan da Konya’ya getirdiğimiz 9 alpakamız artık Selçuk Üniversitesi’ne emanet. Hem beslemesi hem de tüm yetiştiriciliği artık Selçuk Üniversitesi bünyesinde yapılacak. Dünyanın en kaliteli yünlerinin elde edildiği alpakalar için 6 aylık adaptasyon süreci öngördük. Her şey yolunda giderse yaklaşık 1000 adet damızlık alpakayı da Türkiye’ye getireceğiz.” dedi.

"YAVRULAR TÜRKİYE’DE DÜNYAYA GELECEK"

Alpakalar için her açıdan uygun bir çiftliğin hazırlandığını söyleyen Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esad Sami Polat, “Türkiye’nin ilk alpakalarının üniversitemiz bünyesine getirilmesi bizim için çok önemli. Gebe olan alpakalar için uygun şartları üniversitemiz bünyesinde hazırladık. 5 ay sonra doğum yapacak alpakalarla ilgili tüm gelişim raporlarını da şirket yetkilileriyle paylaşacağız. Yavruları Türkiye’de dünyaya gelecek. Bu şekilde de hem gebelik sürecinin hem de yavruların uyumu da gözlemlenmiş olacak.” diye konuştu.

“DÜNYANIN EN KALİTELİ YÜNLERİNİ ÜRETECEĞİZ"

Alpakaların bir hafta içinde kırkımlarının yapılacağını anlatan Polat, “Yünleri 50 santimetreye kadar uzayabilen alpakaların yünlerinden üretilen kumaşlar dünyanın en kaliteli kumaşları olma özelliğine de sahip. Kırkımlarının nasıl yapılacağını şirket yetkilileri bize gösterecek. Daha sonraki aşamalarda da biz devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.