Türkiye’nin hafızası

Türkiye’nin hafızası

Arnavutluk’un İşkodra şehrinde Türkiye’nin desteğiyle yapılan cami, törenle ibadete açıldı. Yapımını TİKA ve İHH’nın da desteklediği caminin yanına, ülkenin ilk hafızlık merkezi yapılacak.

Arnavutluk’un İşkodra şehrindeki Trush kasabasında İHH, Alsar Vakfı, TİKA ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan caminin yanına 48 yataklı ülkenin ilk hafızlık merkezinin açılması için de ruhsat alındı. Türkiye’den hayırseverlerin desteği ve İHH, Alsar Vakfı, TİKA ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle, 5 bin Müslümanın yaşadığı şehirde yapılan ve 450 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, Arnavutluk’ta Osmanlı stili ilk cami ve hafızlık merkezi olması nedeniyle önem taşıyor.Belediyenin Alsar Vakfı’na tahsis ettiği arazi üzerine 2012 yılında yapımına başlanan caminin mihrabı, kürsüsü, minberi mermerden yapıldı. Camide 22 ton kurşun, 98 ton demir kullanıldı. Bir şadırvan, tuvalet, su kuyusu ve 14 kubbeden oluşan cami 480 bin avroya mal oldu. 
 
ARNAVUTLUK’TA BİR İLK
 
İHH’dan yapılan yazılı açıklamada, caminin yanında eskiden mescit olarak kullanılan yaklaşık 3 bin metrekarelik alana da 48 yataklı Arnavutluk’un ilk hafızlık merkezinin açılması için ruhsat alındığı bildirildi.
 
Nüfus düşük gösteriliyor
 
Merkezi Arnavutluk’ta bulunan Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gurra, Arnavutluk’ta Müslüman nüfusu 2001’e kadar resmi olarak yüzde 75 olduğu halde, son sayımda bu oranın bilinçli olarak yüzde 57 gösterildiğini savundu. Caminin yapılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Gurra, “Bu mimari bizler için bir örnek teşkil ediyor. Türkiye’deki hayırseverlerden Allah razı olsun. Şunu bilmemeliler ki biz Türklerle dostluktan daha öte Kur’an’ı Kerim ifadesiyle Müslümanlar olarak kardeşiz” dedi. 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.