Türkiye'nin gençlerinde İş var

Türkiye'nin gençlerinde İş var

Türkiye %15,5 genç işsizlik oranıyla Avro Bölgesi'nden iyi durumdayken, 18 üyeye sahip olan Avro Bölgesi'nde sadece 5 ülkenin genç işsizlik oranı Türkiye'den az seviyede bulunuyor.

Avro Bölgesi'nde yüzde 23,1 olan genç işsizlik seviyesine karşılık Türkiye yüzde 15,5 genç işsizlik oranıyla Avro Bölgesi'nden iyi durumdayken, 18 üyeye sahip olan Avro Bölgesi'nde sadece 5 ülkenin genç işsizlik oranı Türkiye'den az seviyede bulunuyor.
 
AA muhabirinin Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden derlediği bilgilere göre, genç işsizlik oranı Türkiye'den belirgin şekilde yüksek olan ülkeler arasında Avrupa'nın büyük ekonomilerinden İtalya ve Fransa gibi ülkeler de yer alıyor. Türkiye, Avro Bölgesi'ndeki 13 ülkeden daha az genç işsizlik oranına sahip. Avro Bölgesi'nde yüzde 23,1 olan genç işsizlik seviyesine karşılık Türkiye yüzde 15,5 genç işsizlikle sadece Almanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda ve Avusturya'nın gerisinde kalıyor. 
 
Almanya yüzde 7,8, Avusturya yüzde 9,  Hollanda yüzde 10,5,  Malta yüzde 13,3 ve Lüksemburg yüzde 14,8 genç işsizlik oranına sahip bulunuyor.
 
Avrupa'nın önde gelen ekonomilerinden Fransa yüzde 22,4 genç işsizlik oranıyla Türkiye'nin belirgin bir şekilde üzerinde yer alırken,  yüzde 43,7 orana sahip olan İtalya ise genç işsizlikte Türkiye'nin neredeyse 3 katı orana sahip.
 
Avrupa'nın sorunlu ülkelerinden Portekiz yüzde 33,5 ile Türkiye'nin iki katından fazla genç işsiz oranına sahipken, diğer bir sorunlu ülke olan İspanya'da ise bu oran yüzde 53,5'e ulaşıyor. Sorunlu ülkelerden Güney Kıbrıs ise yüzde 35,4, Yunanistan ise yüzde 56,3 genç işsizlik oranıyla Türkiye'yi 2 ve 3'e katlamış durumda bulunuyor.
 
28 üyeli Avrupa Birliği'nde sadece 6 ülke genç işsizlikte Türkiye'den iyi durumda
 
Avro Bölgesi'nin de dahil olduğu 28 üyeli AB'de ise sadece 6 ülke Türkiye'den daha az genç işsizlik oranına sahip. Türkiye'den daha az orana sahip olan Almanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda ve Avusturya haricinde AB'de sadece Danimarka yüzde 12,6 genç işsizlik oranıyla Türkiye'nin gerisinde yer alıyor.
 
AB'nin önde gelen ekonomilerinden İngiltere ise yüzde 17,9 genç işsizlik oranıyla Türkiye'nin gerisinde bulunuyor.
 
İsveç ise yüzde 23,5 ile Türkiye'den daha fazla orana sahip AB ülkeleri arasında bulunuyor.
 
Türkiye işsizlik oranıyla da Avro Bölgesi ve AB'nin gerisinde yer alıyor.  Avro Bölgesi  11,5, AB ise yüzde 10,2 işsizlik oranlarıyla çift haneli işsizlik oranlarına sahipken, Türkiye'de işsizlik yüzde 9 işsizlik oranıyla hem AB ve Avro Bölgesi'nin gerisinde hem de tek hanede seyrediyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.