Türkiye'nin geleceği tarıma dayalı sanayiye bağlı

Türkiye'nin geleceği tarıma dayalı sanayiye bağlı

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Tarımsal sanayi ihracata güç katacak. Türkiye'nin geleceği tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlıdır" dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin geleceğinin tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı olduğunu vurgulayarak, 'Tarımsal sanayi ihracata güç katacak' dedi. ABD'de yayımlanan ve dünyanın en itibarlı iş dergileri arasında gösterilen Fortune'nin 2013 verilerine dayandırarak Türkiye'nin en büyük 500 şirketini belirlediği raporu değerlendiren GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, İSO 500'den sonra, Gaziantep'in Fortune 500'de de üst sıralarda yer almasının sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. 'Fortune 500 raporunda Türkiye sırlamasında kendine 6. sırada yer bulan Gaziantep'in, 16 şirketle en büyükler listesine girme başarısı gösterdiğini açıklayan Tiryakioğlu, bu şirketlerin 7'sinin ise GTB üyesi firmalardan oluştuğunu dile getirdi.
 
KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN TEŞVİK EDİLMELİ
 
'İSO 500' ve 'Fortune 500'gibi büyük ölçekli araştırmaların sanayi ve kalkınmada tarım sektörünün önemini bir kez daha gözler önüne serdiğin kaydeden Tiryakioğlu, "Dünyanın en önemli tarım merkezlerinden biri olan ülkemizin ekonomi alanındaki geleceği tarım ve tarıma dayalı sanayiye bağlı. Katma değeri yüksek tarımsal sanayi ürünlerinin üretiminin arttırılması ve teşvik edilmesi ihracatçılarımızı dünya pazarlarında önemli noktalara taşıyacaktır' dedi. Türkiye'de tarım-sanayi entegrasyonun sağlanması için, tarım ihtisas organize sanayi bölgelerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Tiryakioğlu, "Bugün ülkemizde birçok sanayi kolunun ham maddesini karşılayan tarım sektörü ekonomideki önemini ve cazibesini her geçen gün arttırarak hissettirmekte. Ürün bandını geniş tutan Türk üreticisi ve işletmecisi kurulacak olan tarım ihtisas organize sanayi bölgeleri sayesinde uluslararası pazarlarda daha rahat rekabet edebilme imkânı bulacaktır. Dolayısıyla iç pazarı rahatlatıp, ihracatı olumlu yönde etkileyecek olan bu hamleler, ülkemizin 2023 ihracat hedefleri içinde önemli bir atılım olacaktır' diye konuştu.
 
Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.