'Türkiye'nin Filistin'e desteğini unutamayız'

'Türkiye'nin Filistin'e desteğini unutamayız'

Hamas Sözcüsü Zuhri, "Türkiye'nin verdiği insani ve siyasi destekleri, hiçbir zaman unutamayız. Bu bize çok büyük katkılar sağladı." dedi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Türkiye'nin verdiği insani ve siyasi destekleri, hiçbir zaman unutamayız. Bu bize çok büyük katkılar sağladı." dedi.

Zuhri, 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi için geldiği İstanbul'da, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bazı Arap ülkeleri ve İsrail arasındaki yakınlaşmalara dikkati çeken Zuhri, "Bu devletler ve İsrail arasındaki ilişkilerin gizli olduğunu söyleyebilirim. Bu görüşmelerin detaylarına ilişkin bilgimiz yok. Fakat bu tür yakınlaşmalar, İsrail'in mevcudiyetine müsaade ediyor. Bu nedenle herkesi Filistin meselesine destek olmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Zuhri, bölgede yaşanan sıkıntılarda kazanan tek tarafın İsrail olduğunu belirterek, Arap ülkelerinin arasındaki krizlerin Filistin meselesini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Türkiye'nin Filistin meselesindeki girişimlerinden ve duruşundan övgüyle bahseden Zuhri, "Türkiye'nin verdiği insani ve siyasi destekleri, hiçbir zaman unutamayız. Bu bize çok büyük katkılar sağladı. Bu yardımlaşmanın daim olmasını temenni ediyoruz." değerlendirmesini yaptı. 

"Filistin'in davası, tüm Müslümanların davasıdır"

Zuhri, Filistinlilere yönelik acımasız uygulamaların devam ettiğini hatırlatarak, yeni Yahudi yerleşim yerlerinin engellenemediğini ifade etti.

Kudüs'te ikamet eden birinin şehrin dışına çıktıktan sonra evine dönemediğini aktaran Zuhri, "Elinden ikametgahı alınıyor. Haklardan mahrumuz, bu durum giderilemiyor, ilaçlarımıza dahi ulaşamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Zuhri, bugünkü sıkıntının temelini 1917'de İngilizlerin attığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"O günden bugüne, bu yara kanamaya devam ediyor. Bütün zulme karşı, işkenceye karşı susmayacağız, durmayacağız. İşgalcileri geldikleri yere kovana kadar devam edeceğiz. Her Filistinli vatandaş, küçük olsun ya da büyük olsun bir askerdir, bir mücahittir. Allah'ın inayet ve yardımıyla bu hareket önleyemeyecek bir direnişe dönüşecektir. Bacılarımız, annelerimiz, kızlarımız, çocuklarımız, hepimiz aynı inancı paylaşmaktayız. Sizlerin de desteğini alırsak önümüzde kimse duramaz. Elimizden silahımız alınmış ama göğsümüzdeki iman alınamaz. Bölgeye hakkı olmadan sokulmuş olan suni devlet mensupları ne yapmak isterlerse istesinler başaramayacaklardır. Bu cinayet şebekesi bölgeden temizlenecektir. Filistin'in davası, tüm Müslümanların davasıdır. Topraklarımızı elde edene kadar, meşru haklarımıza ulaşana kadar, biz bu uğraşımızı devam ettireceğiz."

Kudüs'ün Müslümanların kutsal bölgesi ve mülkü olduğunun altını çizen Zuhri, komplolara rağmen bu gerçeğin değişmeyeceğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.