Türkiyenin En Ucuz Kuru Fasulyesi Simav'da

Türkiyenin En Ucuz Kuru Fasulyesi Simav'da

Ege'nin önemli kuru fasulye üretim merkezi Kütahya'nın Simav ilçesinde üretici zamma direniyor.

Ülke genelinde kilosu 12 liraya satılan kuru fasulye Simav'da 6 ile 8 lira arasında satılıyor. Simavlı üreticiler fakirin sofrasından eksik etmediği kuru fasulyenin fiyatına zam yapmamakta kararlı olduklarını bildirdi.

Kuru fasulyenin ülke genelinde kilosunun 12 liraya kadar çıktığından haberleri olduğunu ifade eden Simavlı üreticiler, bunun fırsatçılık olduğunu düşünüyor. Bu yıl bol ürün aldıklarını ve sezon başında kilosunu 5 liradan satmaya başladıkları kuru fasulyenin fiyatına mini zam yaparak şimdilerde 6 ile 8 liradan satmaya devam ettiklerini dile getiren üreticiler, "Zam yapmamakta kararlıyız. Zira fakirin sofrasında bir kuru kalmıştı. Onu da fahiş zam yaparak sofrasından kaldırmasına izin vermeyeceğiz. Zam yapmamakta direneceğiz. Simav'da fasulye bol. Üstelik Simav fasulyesi Eti aratmayan lezzeti, çabuk pişmesi, gaz yapmaması gibi önemli özelliklere sahip" dedi.

Üreticilerden Hüseyin Şimşek, "Simav'da kuru fasulyenin kilosu 7,5 deniliyor. Ben 9 lira istedim. Alan olmadı. İsterim ki daha ucuz olsun. Milletimiz bir kilo alacağına 5 kilo alsın. Ancak biz de girdilerden dolayı mini zam yapmak zorunda kaldık. Fasulyemi kilosunu 8 liradan satacağım" dedi.

Üretici Mithat Sicim, "Biz Simavlı üreticiler olarak normal fiyatımızdan satmaya devam ediyoruz. Öyle yüksek fiyattan fasulye satmıyoruz. Burasa fakir memleket" dedi. Ahmet Üstün ise, "Kuru fasulye fakirin yemeği. Kilosunu 6-7 liradan satıyoruz. Daha ucuza satmak istiyoruz. Ancak girdiler pahalı olduğu için bu fiyattan satıyoruz" şeklinde konuştu.

Bir diğer üretici Şerif Ulukanlı, "Fasulyenin kilosu bizde 6 ile 7 lira. Simav fasulyesi. Hem lezzetli, hem çapuk pişer, hem de gaz yapmaz. Biz zam yapmamak için direniyoruz. Fakir sofrasından fasulyeyi eksik etmesin diye zam yapmamaya gayret ediyoruz" derken, Naile Ulukanlı ise "Bizde zam yok. Ortalıkta para da yok. Fasulyeyi zamlandırırsak alan olmaz. Onun için zam yapmıyoruz. Büyükşehirlerde kilosunun 12 liraya çıktığını duyduk. Ancak bizde zam yok" diye konuştu

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.