Türkiye'nin en mutlu ve en mutsuz illeri açıklandı

Türkiye'nin en mutlu ve en mutsuz illeri açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Türkiye'de mutluluk düzeyi en yüksek olan illerini belirledi. Buna göre ilk sırada...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun son yayınladığı verilere göre, Türkiye'de mutluluk düzeyi en yüksek olan iller belli oldu. Tüik verilerine göre, ilk sırada sinop var. Sinop'un mutluluk düzeyi yüzde % 77,66 olarak belirlendi.

Sinop'un ardından ikinci sırayı yüzde 76,43 ile Afyonkarahisar, üçüncü sırayı da yüzde 75,91'le Bayburt aldı. Bu illeri Kırıkkale, Kütahya, Çankırı, Düzce, Uşak, Siirt ve Şırnak izledi.

TÜİK araştırmasına göre mega kent İstanbul, yüzde 58,4 mutluluk düzeyi ile listede kendisine ellinci sırada yer buldu. 51'inci sırayı İzmir aldı. Başkent Ankara ise yüzde 56,23 mutluluk düzeyi ile 64'üncü sırada kaldı.

TÜİK verilerine göre, en son sırada yüzde 41,98 mutluluk düzeyi ile Tunceli var. Tunceli'yi Osmaniye, Diyarbakır, Antalya ve Hatay izledi. cnnturk

RİSALE-İ NURDAN

Kat’iyen bil ki, hilkatin en yüksek gayesi ve fıtratın en yüce neticesi, iman-ı billâhtır. Ve insaniyetin en âli mertebesi ve beşeriyetin en büyük makamı, iman-ı billâh içindeki marifetullahtır. Cin ve insin en parlak saadeti ve en tatlı nimeti, o marifetullah içindeki muhabbetullahtır. Ve ruh-u beşer için en hâlis sürur ve kalb-i insan için en sâfi sevinç, o muhabbetullah içindeki lezzet-i ruhaniyedir.

Evet, bütün hakikî saadet ve hâlis sürur ve şirin nimet ve sâfi lezzet, elbette marifetullah ve muhabbetullahtadır. Onlar, onsuz olamaz. Cenâb-ı Hakkı tanıyan ve seven, nihayetsiz saadete, nimete, envâra, esrara, ya bilkuvve veya bilfiil mazhardır. Onu hakikî tanımayan, sevmeyen, nihayetsiz şekavete, âlâma ve evhama mânen ve maddeten müptelâ olur.

Evet, şu perişan dünyada, âvâre nev-i beşer içinde, semeresiz bir hayatta, sahipsiz, hâmisiz bir surette, âciz, miskin bir insan, bütün dünyanın sultanı da olsa kaç para eder?

İşte bu âvâre nev-i beşer içinde, bu perişan, fâni dünyada, insan sahibini tanımazsa, mâlikini bulmazsa, ne kadar biçare sergerdan olduğunu herkes anlar. Eğer sahibini bulsa, mâlikini tanısa, o vakit rahmetine iltica eder, kudretine istinad eder. O vahşetgâh dünya, bir tenezzühgâha döner ve bir ticaretgâh olur. (20. Mektup)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.