Türkiye'nin en donanımlı kursu Konya'da

Türkiye'nin en donanımlı kursu Konya'da

Konya'nın Bosna Hersek Mahallesi'nde yapılan Yunus Emre Yatılı Kız Kuran Kursu, din eğitiminin yanı sıra havuz, sauna, Türk hamamı gibi alanlarıyla Türkiye'de bir ilki temsil ediyor.

Farklılıklarıyla çekici hale getirilen kursun hanımlara hizmet edecek bir alan olarak ihtiyaçları karşılayacağı belirtildi.
 
Konya'nın en genç nüfuslu ve en kalabalık yeri olan Bosna Hersek Mahallesi, yeni bir manevi ortama kavuştu. Türkiye'de ilk sayılabilecek özelliklerde inşa edilen Yunus Emre Yatılı Kız Kuran Kursu, mahalleye kazandırıldı. Teknik ve sosyal anlamda oldukça donanımlı bir yapıya sahip olan Yunus Emre Yatılı Kız Kuran Kursu'nda; 380 kişilik konferans salonu, modern mutfak alanı ve 200 kişilik yemekhane, 6 kişilik tam donanımlı odalar, 16 kişilik kapasitesiyle 19 adet derslik, 7 kreş sınıfı, etkinlik sınıfı ve kütüphane yer alıyor. Kurs, hem din eğitiminin verildiği hem de sosyal donatıların bulunduğu bir yaşam merkezi olması açısından farklılık oluşturuyor. Kursta; Türk hamamı, sauna, Fitness ve spor salonu, çocuklar için kreş alanı gibi bir çok donatıyı bulmakta mümkün. Kursun yapılmasının ihtiyaçların karşılanmasında büyük oranda katkı sağladığını belirten Yunus Emre Derneği Başkan Yardımcısı Gürol Ün, 'Burada 2000 yılından beri mevcut kurs alanları yeterli gelmiyordu . Bu yüzden 2008'de bu kursun yapımına karar verdik ve şu an bitirmiş durumdayız.' dedi.

İNSANLARA YOL GÖSTERECEK

Bosna Hersek Mahallesi'nin Konya'da dünyevileşmenin merkezi olduğunu ve bu yüzden kursun farklı bir şekilde yapılarak çekici hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Ün, 'Kurs, saunasıyla, Türk hamamıyla, havuzuyla çekici hale getirilmeye çalışıldı. Burada nefis bir genç nüfus var. Oluşturduğumuz yaşam merkeziyle halkla bütünleşmeyi ve özellikle de gençlerimizi kursumuza çekmeyi amaçladık. Çünkü insanlara yol gösterecek, rehberlik yapacak bir alana ihtiyaç vardı. Sokaklara sahip çıkma adına bu kursu düşündük. Çocuklarımızı kreşle, kursla geleceğe hazırlayacağız.' ifadelerini kullandı.

7 ÜLKEDEN YABANCI ÖĞRENCİ KONTENJANI

Gürol Ün, kursun kasım ayı itibariyle 'D' tipi kurs hizmetine girdiğini söyledi. Haziran ayında da 'A' tipi kursun başlayacağını belirten Ün, 'Kursumuz için kayıtlar 14 Nisan itibariyle başlayacak. Haziran ayı itibari ile yatılı kursumuz başlamış olacak. Ayrıca kursumuzda 7 ülkeden olmak üzere 15 kişilik yabancı kontenjan da ayırdık. Bu öğrencilerimize kursumuz tamamen ücretsiz olacak.' diye konuştu. 230 kişilik gündüz eğitimiyle başlayan kursa mahalle sakinleri katılıyor. Kurs, hanımlara hizmet edecek bir alan olarak ihtiyaçları karşılayacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.