Türkiye'nin en büyük Kızılay binası Balıkesir'de

Türkiye'nin en büyük Kızılay binası Balıkesir'de

Türkiye'nin en büyük Kızılay binası Balıkesir'de yapılıyor.

Türk Kızılay'ı Balıkesir şubesinin yapımına başladığı Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nin inşaatı Türkiye'deki Kızılay binaları arasında en büyük yapı olacak. Toplam 5 bin 128 metrekare arsa üzerinde bin metrekarelik alana inşa edilen Kızılay Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nden her gün ihtiyaç sahibi 3 bin kişiye üç öğün taze yemek verilecek.

Kızılay Balıkesir Şube Müdürü Süleyman Kara, yeni yapılan bina ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. 5 bin 128 metrekarelik arazinin kendilerine şartlı bağış olarak yapıldığını ifade eden Kara, "Burayı bağış yapanlar Balıkesir'de yurt olarak yapılmasını istediği için yurt inşaatına başlamış bulunmaktayız. 5 bin 128 metre karelik arsa üzerinde bin metrekare üzerine yapılacak 7 katlı olan bu binayı Balıkesir'e kazandırmayı çalışıyoruz. Şu an da kabası bitmek üzere. Bina inşaatına 2014'ün Ekim ayında başladık. Halkımızın yardımlarıyla bu hizmet buraya kadar geldi. İnşallah bundan sonra da kısa zamanda bitireceğiz" dedi.

HER GÜN 3 BİN KİŞİYE YEMEK VERİLECEK

Türk Kızılay'ı Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nde her gün ihtiyaç sahibi 3 bin kişiye üç öğün yemek verileceğini söyleyen Kızılay Balıkesir Şube Müdürü Süleyman Kara, "Binamızın zemin katında 3 bin kişiye adreslerine teslim olmak üzere yemek çıkartacağız. Bunu biz Kızılay olarak Türkiye çapında diğer illerimizde yapıyoruz. Bunun için bizzat diğer illere gidip oralarda yapılanma çalışmalarını izledim. Balıkesir'de de bunun yapılmasını Genel Merkezimiz uygun gördü. Burada yapılan yemekler ihtiyacı olan mahallelerde dağıtılacak ya da ev sahiplerine gidilip teslim edilecek" dedi.
Türkiye'de çeşitli markaların sıfır elbise desteği verdiği Kızılay'da vatandaşların baştan aşağı giyinebileceğini söyleyen Kara, "Bazı markalar bizlere sıfır bedenden büyük bedene kadar olan elbiseleri karşılıksız yardım olarak veriyorlar. Biz de bunları belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine vereceğiz. Burayı onların giyinip kuşanacağı bir mağaza haline getireceğiz. Buna biz Kızılay olarak Sevgi Mağazası diyoruz. Şu an da Balıkesir'de de inşallah bu işi bitirmiş olacağız" dedi.

"BENİ KIZILAY OKUTTU, ŞİMDİ BİZ ÖĞRENCİLERİ OKUTUYORUZ"

Kızılay Balıkesir Şube Müdürü Süleyman Kara, 5 yaşındayken babasını kaybettiğini ve kendisini Kızılay'ın okuttuğunu belirterek, şimdi ihtiyaç sahibi öğrencileri okutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kurdukları yeni binada Öğrenci Evi'nin olacağını söyleyen Kara, "Öğrenci evimizin inşaatında hedefimiz 150 ile 180 öğrencinin kalabileceği bir yurt planlanıyor. Burada kalan öğrencilerimiz buradan okullarına gidecekler. İhtiyaç sahibi öğrencileri okutacağız. Ben babamı 1973 yılında 5 yaşındayken kaybettim. Beni Kızılay okuttu. Biz de aynı durumda olan ihtiyaç sahipleri öğrencileri hala okutmaya devam ediyoruz. Burada da sayıyı ve kapasiteyi yükselterek daha çok öğrenciye hizmet etmeyi hedefliyoruz. 40 öğrenci odası olacak. Öğrenciler 2'şer 3'erli ve 4'erli olarak odalarda kalacak. Etüt salonları, laboratuvarlar ve toplantı salonları olacak. Yemek salonu olacak" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ KIZILAY BİNALARI İÇİNDE EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Paşaalanı Mahallesi'nde kurulan Aşevi, Sevgi Mağazası ve Öğrenci Evi'nin Kızılay'ın Türkiye'deki en büyük yapıya sahip olacağını ifade eden Kızılay Balıkesir Şube Müdürü Süleyman Kara, "Binamız bittiğinde bunu Balıkesir'e kazandırınca bir çok vatandaşımız rahat edecek. Buranın yapım maliyeti 4.5 trilyon olarak belirlendi. Ve biz şu an az harcama yaparak 1.5 trilyon masrafla binanın kabasını bitirdik. Bundan sonra ince işçilikler kalıyor. İnşallah kısa sürede bu hizmet binasını bitirip, hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.
5 bin 128 metre karelik alanda bin metrekarelik alana kurulan bina haricinde 4 bin metre kare kaldığını ve buranın da 2 bin metre karesine 'Yap İşlet Devlet' Modelinde bir iş merkezi yapmayı planladıklarını söyleyen Süleyman Kara, "Buraya yapacağımız iş merkezinin de taliplilerini bekliyoruz. Balıkesir'in giriş merkezinde ve işlek bir cadde üzerindeyiz" dedi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.