Türkiye’nin en büyük fuar alanı için geri sayım başladı

Türkiye’nin en büyük fuar alanı için geri sayım başladı

İzmir, Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi için geri sayıma başladı.

Büyükşehir Belediyesi, 25 Mart 2015 tarihindeki açılışa hazırlanan Fuar İzmir’in giriş sokağını, Türkiye’nin dört bir yanından gelen mermerlerle donattı.

Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksi, dünyanın en büyük mermer fuarlarından biriyle, Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’yla birlikte kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir’i ziyaret ederek son durum hakkında bilgi aldı. Yoğun yağmarlara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren şantiye ekibini kutlayan Kocaoğlu, “Sadece İzmir için değil, ülkemiz ve yakın coğrafya için çok önemli bir esere imza atıyorsunuz. Fuar İzmir’i kuran ekip olarak tarihe geçeceksiniz.” diye konuştu.

Fuar İzmir’in en dikkat çekici bölümlerinden biri olan ve bütün sergi hollerini kucaklayan Fuar Sokağı, mermer kaplamalarıyla ayrı bir önem taşıyor. Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMER) ile yapılan ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan protokol doğrultusunda kompleksin bu bölümü, Türkiye’nin renklerini yansıtan, en değerli mermerlerle kaplandı. Burdur, Isparta, Antalya, Bursa, Denizli ve Afyon bej, Diyarbakır ve Adıyaman emprador, Elazığ siyah inci ve vişne olmak üzere Türkiye’nin mermer mozayiğiyle kaplanan sokak, bütün bloklara ve açık sergi alanına ulaşılabilmesini sağlayan ana arter şeklinde tasarlandı. Dört kademeden oluşan sokağın kademeleri arasında 5 metrelik kot farkı bulunuyor ve her kademe, birbirine yürüyen merdiven, asansör ve normal merdivenlerle bağlanıyor. İlk kademeden A blok sergi holüne, ikinci kademeden B blok sergi holüne, üçüncü kademeden C blok sergi holüne, F blok ve açık sergi alanına geçiliyor. Ayrıca her kademeden D bloktaki restoran ve kafeterya ile alt katlardaki otoparka geçiş holü, iniş çıkış merdiveni ve asansörler bulunuyor. Ayrıca kafeteryalar, seminer salonları, fuar giriş ve danışma bankoları, görüşme odaları, vestiyer-emanet, eczane, sigorta odası vb. sosyal birimler yer alıyor. Toplam 14 bin 200 metrekare alan ve 360 metre uzunluğa sahip olan Fuar Sokağı, uzay çatı konstrüksiyon taşıyıcı üzeri alüminyum kenetli çatı kaplaması ve cam kaplama ışıklıklardan oluşuyor. Yerler Bergama granit, duvarların tamamı ise mahalli mermerlerle kaplı.

FUAR İZMİR

337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğündeki Fuar İzmir, yedi bloktan oluşuyor. Tesis 2500 arabalık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve anfitiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil, haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam ve etkinlik alanı olarak tasarlandı. 14 katlı seyir kulesi, katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunuyor. Anfitiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Daha sonra doğabilecek talepleri karşılamak amacıyla ikinci etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı, ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca 12 bin metrekarelik Fuar Sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alıyor. 
11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunuyor. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir’de tek başına yapılan en büyük proje olan Fuar İzmir, aynı zamanda Türkiye'nin en nitelikli fuar kompleksi olma özelliğini taşıyor.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.