Türkiye'nin en büyük fakülte kütüphanesi açıldı

Türkiye'nin en büyük fakülte kütüphanesi açıldı

Türkiye'nin en büyük fakülte kütüphanesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)'nde açıldı. Kütüphanenin 50 bin 500 kitabı bulunuyor.

Mehmet Güler'in haberi:

Açılış törenine Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı Mehmet Özkan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı. İlk söz alan Dekan Palabıyık, eserin önünde gururla durduklarını belirterek, Türkiye'nin en büyük fakülte kütüphanesini hayata geçirdiklerini söyledi. Palabıyık, "Şu an 50 bin 500 kitabımız raflarda, öğrencilerin kullanımına açık. Çok güzel ve nezih bir ortam. Laf değil, icraat anlamında sadece Çanakkale'ye değil, tüm Türkiye'ye örnek olduk. Son mesajım da öğrencilerimize, hocalarımıza, asistan arkadaşlarımıza; artık mazeret yok. 'Okuyamadım, araştıramadım, başarısız oldum' gibi bahaneler yok. Kütüphanemiz emrinizde. İçinde kalıp istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. Sizlerden bunu sonuna kadar kullanmanızı, değerlendirmenizi istiyorum." dedi.

Başarının tesadüf olmadığını belirten Rektör Laçiner ise çalışan herkesin karşılığını aldığını söyledi. Tabela üniversitesi olarak kalmamak başlanması gereken yerin bilgi olduğunu ifade ederek, "Ne yazık ki üniversite dendiği zaman kütüphaneler, ilk akla gelen değildir. Bunda ülkemizin yaşamış olduğu siyasi zorlukların da büyük etkisi var. Askerî darbe ve kriz dönemlerinde Türkiye kütüphanelerinde A grubundan olan kişiler B grubunun kitaplarını, B grubundan olan kişiler de A grubunun kitaplarını tahrip ederek bugünlere kadar geldik. Normalde iyi bir üniversite dendiğinde, Amerika standartlarını verecek olursak 3–4 milyon kitabın olması icap eder. Türkiye'deki tüm üniversitelerin kütüphanelerindeki kitapları toplayıp üst üste yığdığınızda, Harvard Üniversitesi'ndeki 16,5 milyon sayısını bulamıyoruz. Amerikan Kongre Kütüphanesi'ne bakarsanız, 35 milyon parçadan bahsediliyor. Bu rakamlar, gelişmenin de geri kalmanın da tesadüf olmadığını bizlere gösteriyor." şeklinde konuştu.

Cihan