Türkiye'nin En Büyük Din Eğitimi Külliyesi Bursa'da Yükseliyor

Türkiye'nin En Büyük Din Eğitimi Külliyesi Bursa'da Yükseliyor

Akademik seviyede din görevlisi yetiştirmeyi planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye'nin en büyük din eğitimi kompleksini Bursa'da kuruyor.

Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın katkıları ile Doğanköy'de köy tüzel kişiliği ile Hazine'ye ait 150 dekarlık alana 10 farklı bina inşa edilerek dev bir külliye oluşturuluyor. Külliyede cami ve Kur'an kurslarını hayırseverler, Diyanet Akademisi ve yurdunu Diyanet İşleri Başkanlığı, kapalı spor salonu ve açık spor tesislerini Bursa Büyükşehir Belediyesi inşa edecek. Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, bu yıl temmuz ayında temeli atılan külliyede 2 bin 500 metre kare alan üzerine oturan Kur'an kursu inşaatlarının hızla yükseldiğini söyledi.
 
Türkiye'nin ve Balkanlar başta olmak üzere kardeş toplulukların din görevlisi ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen kulliyenin mimari projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KİPTAŞ inşaat şirketi tarafından çizildi. Doğanköy Muhtarlığı'na ait 150 bin metrekarelik alan hazine ye bırakılarak Diyanet'e tahsis edildi. Külliye'nin 2 bin 500 kişilik camii ve Kur'an kursları inşaatını hayırsever vatandaşların katkıları inşa edilmeye başlandı. Külliye'de 65 bin metrekare kapalı alan olacağına dikkat çeken Nilüfer Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Bursa Valiliği, imam hatip lisesi ihalesine hazırlanıyor. Türkiye'deki özellikli 4 imam hatipten birisi olacak okulda meslek dersleri Arapça okutulacak. Tahsisatı hazır olan bu okulun inşaatına önümüzdeki aylarda başlanacak. 15 bin metrekare alan üzerinde 300 öğrenciye hizmet verecek Diyanet Akademisi için de Diyanet İşleri Başkanlığı 2015 yılı bütçesine tahsisat koydu. Hayırseverlerin katkıları ile şu anda 18 bin metrekarelik
 
kapalı alan inşaatı süren ve 15 milyon liraya mal olacak kurslar 6'şar katlı inşa edilecek. 250'şer talebenin kalacağı kız ve erkek öğrenci yurdunun inşaatında 3. katın betonlarını atıyoruz. Cami ve kursların inşaatı için hayırseverlerimizi bir kamyon beton veya birkaç ton demir almaya davet ediyoruz. Bizim bütçemiz sınırlı diye bakmasınlar, dernek yönetimi ile temas edip yeri görebilirler. Küçük büyük demeden katkı koyabilirler. Bu külliye Bursa'nın ve Türkiye'nin yüz akı olacak" diye konuştu.
 
Külliyede akademi öğrencileri için yurt, sosyal tesisler ve kapalı-açık spor alanları da bulunacak. Nilüfer Müftülüğü'nün 224.245 25 37 numaralı telefonundan detaylı bilgi alanıbaildiği gibi Halkbank Nilüfer Şubesi TR 50001 2001 2290 0005 100007 IBAN nolu hesap ile Kuveyt Türk Nilüfer Şubesi TR92 0020 5000 0088 5865 900001 hesaba açıklama kaydı ile yardım da yapılabilir.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.