Türkiye'nin en büyük 4'üncü barajında korkutan görüntüler

Türkiye'nin en büyük 4'üncü barajında korkutan görüntüler

Son yılların en kurak dönemini yaşayan Türkiye'de barajlardaki su doluluk oranlarının gözle görülür şekilde azalması vatandaşları tedirgin ediyor.

Türkiye'nin su oranı bakımından dördüncü en büyük barajı olan Çorum'daki Obruk Barajı'nda da su seviyesi gözle görülür şekilde düştü. Barajda su seviyesinin düşmesiyle köprünün ayakları ve sular altında kalan evler gün yüzüne çıktı.
 
Obruk Barajı, Çorum'da, Kızılırmak Nehri üzerinde sulama, içme suyu ve enerji üretmek amacıyla 1996-2002 yılları arasında inşa edildi. 660 milyon metreküpten fazla su depolanan Obruk Barajı'nda su miktarı, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle büyük oranda düştü.
 
Kent genelinde Obruk Barajı dışında diğer barajlarda da su seviyesinde büyük azalma yaşanıyor. Çorum'un içme suyunu karşılayan barajlardan bir diğeri olan Çomar Barajı'nda da suların büyük oranda çekildiği görülürken, sulamada kullanılan Seydim Göleti'nin ise tamamen kurumak üzere olduğu gözleniyor. 
 
Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, yaptığı açıklamada, barajlardaki su oranının azalmasının endişe verici olduğunu söyledi. ''Çiftçiler son yılların en büyük zararını yaşadı.'' diyen Sayan, ürünlerde yüzde 50'den fazla verim kaybı yaşandığını ifade etti.
 
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise Obruk Barajı'nda çekilmenin boyutunun korkunç seviyelere yükseldiğini belirterek, önlem alınmazsa sonunun kötü olacağını dile getirdi. 
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.