Türkiye'den yurt dışına sağlık desteği

Türkiye'den yurt dışına sağlık desteği

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin Cibuti'ye 6 tam donanımlı ambulans gönderdiğini söyledi.

Müezzinoğlu, Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi kapsamında Mimar Sinan Vakfı'nda düzenlenen konferansta, Yunanistan'da yaşarken ana vatan Türkiye'ye kaçarak geldiğini ve 4 yıl "haymatlos" olarak yaşadığını anımsattı.

Türkiye'nin geçmişle kıyaslandığında her açıdan çok fazla yol aldığını, mazlum ve mağdur coğrafyaları da sağlık yatırımları açısından desteklediğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Cibuti ziyaretimizde Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 4-5 ambulans istedi. Biz 6 tam donanımlı ambulans gönderdik. Somali'ye uluslararası boyutta 200 yataklı eğitim ve araştırma hastanesini açtık. O bölgenin en modern hastanesi. Orada Türk hekimleri, hemşireleri çalışıyor. Pakistan'da Muzaffergah'ta 70 yataklı çocuk ve kadın hastalıkları hastanesini bu millet yaptı. Kırgızistan'da yapıyoruz."

Müezzinoğlu, parlamentoda bir yasa olduğunu, bu yasanın çıkması halinde Almanya'da da hastane ya da hastaneler açacaklarını vurguladı.

Türkiye'nin sağlık vizyonunun artık 77 milyon ülke insanını değil mazlum ve mağdur coğrafyaları da kapsadığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Elimiz yettiğince ve gücümüz yettiğince yanlarında oluyoruz. Merkezinde yatan anlayış nedir, insana değerdir, insanı yaşatmadır, kendi vatandaşımız olmasa bile mağdur ve masumların yanında olmaktadır" diye konuştu.

"SAĞLIK OKUR YAZARLIĞI ÖNEMLİ"

Bakan Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühensiliği Bölümü öğrencisi Afganistanlı Nakibullah Amani'nin "Sağlığa zararı olan cep telefonlarını yasaklamayı düşünüyor musunuz" sorusunu ise şöyle yanıtladı.

"Cep telefonunun yan etkileri olduğuna yönelik kanılar var. Bu yüzden uzun konuşmalar yapılmaması, kulağa yakın görüşmeler yapılmaması, gelişim çağındaki çocukların odasına konulmaması gibi önlemler alınması gerekiyor. Yasaklamaktan ziyade kullanılan her şeyin bilinçli kullanılması gerekiyor. Sağlık okur yazarlığı önemli. Her şeyin kanununu, yasasını çıkarma, zorlama yoluna gitmeyelim. Bilinçli toplumlar, bunu minimuma kendisi indirir. Kültürlü toplumlar bunu başarırlar. Cep telefonuyla ilgili bilgilendirme kampanyalarını yürütüyoruz. Bunu daha da genişleteceğiz."

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.