Türkiye'den Ukrayna'nın doğusuna insani yardım

Türkiye'den Ukrayna'nın doğusuna insani yardım

TİKA, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordu birlikleri arasında çatışmalara sahne olan Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk'ta yaşayanlar için insani yardım gönderdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordu birlikleri arasında çatışmalara sahne olan Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk'ta yaşayanlar için insani yardım gönderdi.

TİKA tarafından sağlanan insani yardımı Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve TİKA UkraynaKoordinatörü Hacı Bayram Bolat teslim etti. Gıda, temizlik ürünleri ve diğer çeşitle malzemelerden oluşan 20 tonluk insani yardımıUkrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Nikolay Çeçotkin aldı.

Kiev yakınlarında bulunan Vişneve ketindeki Acil Durumlar Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen teslim töreninde konuşan Büyükelçi Tezel, toplam 42 bin dolarlık insani yardımın Türkiye’nin gurur kaynağı haline gelen TİKA tarafından temin edildiğini belirtti. Tezel, yardımların cephe hattı yakınında yaşayan halka dağıtılacağını, Türkiye’nin yakın dönemde Ukrayna’ya insani yardım göndermeye devam edeceğini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.