Türkiye'den Orta Afrika'ya yardım

Türkiye'den Orta Afrika'ya yardım

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan olaylar sonrası Çad ve Kamerun'a sığınan mültecilere yardım malzemesi gönderildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile İnsani Yardım Platformu'nun, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan olaylar sonrası Çad ve Kamerun'a sığınan mültecilere gönderdiği yardım malzemelerinin dağıtımı dolayısıyla Türkiye'nin Çad Büyükelçiliği ile Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya, Çad Sağlık ve Sosyal Faaliyetler Bakanı Dr. N'Gariera Rimadjita, Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas ve İnsani Yardım Platformu yetkilileri katıldı.

"TÜRKİYE'DEN GELEN YARDIMLAR ÇOK ÖNEMLİ"

Toplantıda konuşan Bakan Rimadjita, ekibiyle Sarh'taki mülteci kampına gittiklerini belirterek, "Kampın durumu çok iyi değil. Çad hükümeti olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak kamp 120 hektar alana yayılmış, 12 bin kişiyi barındırıyor ve onların içinde 3 bin 500 çocuk var. Sarh bölgesinde yaşayan mülteciler okul, hastane ve cami gibi hizmetlerden yoksun. Bu nedenle Türkiye'den gelen yardımlar bu anlamda bizim için çok önemli" diye konuştu.

GELEN YARDIMLAR GAUI KAMPINDA DAĞITILDI

Toplantının ardından kamyonlara yüklenen yardım malzemeleri, başkent N'Djamena'ya 12 kilometre uzaklıktaki Gaui mülteci kampına götürüldü.

AFAD, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Yeryüzü Doktorları, Cansuyu Derneği, Beşir Derneği, Diyanet Vakfı, İyilik Derneği, Deniz Feneri Derneği, Uluslararası Doktorlar Birliği'nin de aralarında bulunduğu 20'ye yakın kuruluştan toplanan insani yardım malzemelerinin bir kısmı kampta dağıtıldı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.