Türkiye'den Orta Afrikalı Müslümanlara yardım

Türkiye'den Orta Afrikalı Müslümanlara yardım

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği çatısı altında toplanan STK'lar, Orta Afrika'da Müslümanlara yönelik saldırılarda mağdur duruma düşen bölge halkına yardım gönderecek

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) çatısı altında toplanan sivil toplum kuruluşları (STK), Orta Afrika'da Müslümanlara yönelik saldırılar ve buna bağlı göç nedeniyle mağdur duruma düşen bölge halkına yardım için 8 Mayıs'ta bölgeye hareket etmek üzere hazırlık yaptıklarını bildirdi.
Yardım faaliyetine dahil olan STK'lardan yapılan açıklamada yapılan açıklamada, geçen yılın aralık ayından bu yana etnik çatışmalar nedeniyle binlerce Müslüman'ın hayatını kaybettiği Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, en az 150 bin Müslüman'ın komşu ülkeler Çad, Kamerun, Sudan ve Kongo'ya göç ederek mülteci konumuna düştüğü belirtildi.
Açıklamada, 1 milyondan fazla insanın da evlerini terk ederek ülkenin daha güvenli olduğu kuzeydoğu bölgesine sığınmak zorunda kaldığı kaydedilerek, "Camiler yakıldı, ev ve iş yerleri yağmalandı. Aylardır sürdürülen bu muamele ile göçe zorlanan Müslümanlar, yetersiz beslenme ve barınma şartlarından dolayı birçok bulaşıcı hastalık tehlikesi ile karşı karşıya. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) koordinatörlüğünde kurulan İnsani Yardım Platformu ile Orta Afrikalı Müslümanlara yardım ulaştırmak için harekete geçti" denildi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.