Türkiye'den Orta Afrikalı mültecilere yardım

Türkiye'den Orta Afrikalı mültecilere yardım

TİKA ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Orta Afrikalı mültecilerin bulunduğu Sarh kampına insani yardım yapıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Orta Afrikalı mültecilerin bulunduğu Sarh kampına insani yardım yapıldı.

TİKA açıklamasında, " TİKA ve TürkiyeDiyanet Vakfı işbirliğinde Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki resmi temaslarla eş zamanlı olarak Çad’ın başkenti Encemine’nin 900 kilometre uzaklığında bulunan Sarh mülteci kampına gıda ve insani yardım gönderilmesi için çalışmalar başlatıldı. Türkiye Encemine Büyükelçiliği’nin lojistik desteğiyle pirinç, un, makarna, yağ ve çadır ile battaniyeden oluşan malzemeler karayoluyla 18 bin mültecinin bulunduğu kampa ulaştırıldı" denildi.

TİKA’dan ve Türkiye Diyanet Vakfı yetkililer tarafından, Uluslararası Göç Kuruluşu, Sarh Valiliği, Çad Aile ve Sosyal Faaliyetler Bakanlığı ve Encemine Büyükelçiliği nezaretinde kamptaki mülteci ailelere yardım malzemesi dağıtıldı. Sarh mülteci kampına yapılan bu yardım mülteciler ve idari makamlarca memnuniyetle karşılandı.

TİKA ve Diyanet Vakfı tarafından yapılan gıda ve insani yardımın yanı sıra TİKA desteğiyle kamptaki sağlık kabinine ilaç ve tıbbi ekipman temini için girişimler başlatıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.