Türkiye'den Lübnan'a ambulans desteği

Türkiye'den Lübnan'a ambulans desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen bölgesel projeler kapsamında Lübnan'a 3 adet tam donanımlı hasta nakil ambulansı desteğinde.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirilen bölgesel projeler kapsamında Lübnan'a 3 adet tam donanımlı hasta nakil ambulansı desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen ambulanslar, Lübnan'ın Trablus ve Habbariye Belediyeleri ile Türkmen Duris Vakfı'na, Trablus Belediyesi'nde ve Beyrut Büyükelçiliği'nde düzenlenen törenlerle yetkililere teslim edildi. Törene, Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Dr. Enver Arpa, TİKA yetkilileri ve belediye yetkilileri katıldı. Törende konuşan Beyrut Büyükelçisi Özyıldız, iki ülke arasında ilişkilerin ciddi bir biçimde gelişmekte olduğunu, Türkiye olarak Lübnan'ın tüm sektörlerde karşı karşıya olduğu kalkınma problemlerinin bilincinde olduklarını söyledi. Bu sorunlara imkan ve sınırlar dahilinde başta TİKA olmak üzere Türkiye'nin diğer kurumları tarafından geliştirilen işbirliği projeleri ile çözümler sağlanmaya çalışıldığını belirten Özyıldız, hibe edilen ambulansların Sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan medikal ekipman ve Sağlık araçları ihtiyacına katkı vermesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

TİKA Ortadoğu ve Afrika Dairesi Başkanı Dr. Enver Arpa ise, Lübnan ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkilerin derinliğine, sürmekte ve gelişmekte olan bu ilişkilere katkı sağlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Lübnan'ın sağlık ve diğer sektörlerde ihtiyaç duyduğu teknik işbirliğini önemsediklerini ifade eden Arpa, bu çerçevede hibe edilen ambulansların ilgili bölgelerde sağlık koşullarının iyileştirilmesine destek sağlayacağını kaydetti. Enver Arpa, önümüzdeki dönemde Lübnan'a yönelik teknik işbirliği sürecinin bu ve benzeri projelerle ivme kazanacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

Nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ının şehirlerde yaşadığı ülkede uzun yıllardır süren iç savaş sebebiyle kamu ve özel sektörde ciddi kalkınma yatırımları sorunlarıyla karşı karşıya kalan Lübnan'a sağlık sektörü açısından yaklaşıldığında ülke bütçesinin yüzde 6,3'ü sağlık giderlerine harcanıyor. Yapılan incelemelere göre bin kişiye ortalama 4 hekim ve 4 yatak düşüyor. Lübnan'da özel sektör tarafından ileri Teknoloji kullanımlı sağlık yatırımları gerçekleştirilse de özellikle sürmekte olan iç siyasi belirsizlikler ve karışıklıklar nedeniyle ülkede kamu tarafından sağlık sektörüne yapılan yatırımlar her geçen gün azalıyor.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.