Türkiye'den Lübnan'a ambulans bağışı

Türkiye'den Lübnan'a ambulans bağışı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Lübnan'a tam teşekküllü 3 ambülans bağışı yapıldı.

TİKA tarafından Dubai'de özel olarak yaptırılan tam teşekküllü ambülansların teslimi amacıyla Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nde tören düzenlendi. Törene TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Enver Arpa başkanlığındaki heyet ile birlikte, güney Lübnan'da bulunan Habbariye Belediyesi yetkilileri ve Bekaa Vadisi'nde bulunan Duris Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gorli ile diğer Lübnanlı yetkililer katıldı.

Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, Türkiye'nin uzun süredir istenen ambülans yardımını, TİKA aracılığıyla gerçekleştirmesinden çok memnun olduğunu belirterek, "Türkiye Lübnan'da ülkenin kuzey, güney ya da Bekaa bölgesinde yaşayan vatandaşlarına eşit mesafede durarak gereken yardımları yapmaktadır. Dost ve kardeş Lübnan çok zor bir dönemden geçiyor. Suriye'den gelen ağır mülteci baskısı altında. Bağış yapılan ambülansların belediyelerin yüklerinin hafifleteceğini ümit ediyorum" diye konuştu.
Özyıldız, TİKA'dan bir heyetin Lübnan'da bulunmasının, ülkeye bundan sonra da Türkiye tarafından yeni yardımların yapılacağının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından ambülansların anahtarları, Güney Lübnan'da bulunan Habbariye Belediye Başkanı Barkat Ali ve Duris Belediyesi yetkilisi Ali Gorli'ye teslim edildi.

TİKA tarafından kuzey Lübnan'da bulunan Trablus Belediyesi'ne de bir ambülans bağışı yapıldı. Trablus şehrinde düzenlenen törene Trablus Belediye Başkanı Nadir Gazal ve Beyrut Büyükelçisi Özyıldız da katıldı.

Gazal konuşmasında, Kuzey Lübnan'da ve Trablus'da çok sayıda Türk kökenli Lübnanlı'nın yaşadığını ve Osmanlı döneminden kalma çok sayıda tarihi bina bulunduğunu belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.