Türkiye'den Kobani'ye insani yardım

Türkiye'den Kobani'ye insani yardım

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kobani'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 1,5 litrelik bin şişe su ve 5 bin kutu sütten oluşan insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kobani'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 1,5 litrelik bin şişe su ve 5 bin kutu sütten oluşan insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı.
 
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin AFAD koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları, yerli ve yabancı organizasyonlarla sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle Suriye'ye gerçekleştirdiği gıda, barınma ve ilaç yardımları sürüyor. 
 
Türkiye, 19 Eylül'den bu yana çatışmaların yoğunlaştığı Kobani bölgesine insani yardım malzemesi yüklü 46 araç gönderdi. Şanlıurfa Mürşitpınar sınır noktasından 2 Ağustos 2012'den bugüne kadar ise gıda, tıbbi malzeme, çadır, giyim eşyası ve hijyen malzemesi yüklü toplam 634 araç insani yardım malzemesi bölgeye ulaştırıldı. Şenyurt'tan 125 ve Nusaybin sınır noktasından da 54 araç, Kobani'nin de dahil olduğu Suriye'nin kuzey bölgesine insani yardım malzemesi taşıdı. 
 
Kobani'deki çatışmalardan kaçarak 19 Eylül'den bu yana Türkiye'ye sığınan yaklaşık 180 bin kişiye AFAD koordinasyonunda gıda ve hijyen malzemesi dağıtılıyor, barınma imkanı sunuluyor. Ayrıca, her gün 50 bin kişiye 3 öğün yemek veriliyor.
 
Dün gece de Kobani'deki yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmak üzere 1,5 litrelik bin şişe su ve 5 bin kutu sütten oluşan insani yardım malzemesi bölgeye ulaştırıldı.
 
Sınır ötesine 700 milyon lira yardım
 
Türkiye'nin sıfır noktasından bugüne kadar 700 milyon lira tutarında insani yardım malzemesi Suriye'de evlerini terk etmek zorunda kalan, yardıma muhtaç insanlara ulaştırıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.