Türkiye'den giden mülteci sayısı yarı yarıya azaldı

Türkiye'den giden mülteci sayısı yarı yarıya azaldı

Türkiye üzerinden Avrupa'ya giden mülteci sayısının Aralık'ta Eylül ve Ekim ayına göre yarı yarıya azaldığı bildirildi.

Alman basınında çıkan bir haberde Türkiye'den AB ülkelerine geçen mülteci sayısının bu ay başından beri yarı yarıya azaldığı bildirildi. Eylül ve Ekim aylarında Türkiye'den Yunanistan'a her gün 6 bin 970 mülteci geçerken, Aralık ayı başından bu yana her gün ortalama 3 bin 731 mültecinin geçtiği kaydedildi.

AB Komisyonunu kaynak olarak gösteren 'Bild' gazetesinin haberinde, Türk sınır korumasının 1 ile 15 Aralık tarihleri arasında her gün ortalama 4 bin 632 mültecinin geçmesine izin vermediği belirtildi.
AB Komisyonu, bu gelişmeyi Türkiye ile yapılan işbirliğinin bir başarısı olarak görüyor. Alman gazetesi, AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in bu bilgileri, bugün Türk Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmede paylaşacağını bildirdi.
AB, Kasım ayı sonunda Türkiye ile bir eylem planı anlaşması yapmış, Ankara'dan sınırları daha iyi kontrol etmesini istemişti. Buna karşılık Türkiye AB'den mülteciler için 3 milyar Avro yardım alacak. Türkiye ayrıca kontrollü olarak AB'nin mültecileri kabul etmesini taleb etti. AB Salı günün bununla ilgili bir teklif sundu. Teklif mültecilerin üye ülkeler tarafından yalnızca gönüllü olarak alınmasını öngörüyor.

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.