Türkiye'den Gazze'ye 8 milyon dolarlık yardım

Türkiye'den Gazze'ye 8 milyon dolarlık yardım

Türkiye'nin, İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı saldırılar nedeniyle Gazze’ye toplam 8 milyon 53 bin 893 ABD Doları tutarında yardımda bulunduğu bildirildi.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail saldırılarında bugüne kadar 166’sı kadın, 319’u çocuk olmak üzere bin 458 Filistinli hayatını kaybetti, bin 174’ü kadın, bin 994’ü çocuk olmak üzere 8 bin 375 kişi ise yaralandı. Saldırılar nedeniyle 200 bine yakın kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Kızılayı ve sivil toplum kuruluşları eliyle Gazze'ye yardım çalışmalarını yürüttüğünün altı çizildi.
 
Açıklamada, Başbakanlık genelgesiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasının da devam ettiği vurgulanarak, "AFAD, Türk Kızılayı ve TİKA aracılığıyla saldırıların başladığı günden bugüne Gazze’ye toplam 8 milyon 53 bin 893 ABD Doları tutarında yardımda bulunuldu. Türkiye’nin Gazze’ye yönelik yardımları arasında; 17 bin 360 aileye gıda paketi, 15 bin kişiye sıcak yemek, ilaç alımı, 20 ton ilaç, tıbbi sarf ve tıbbi cihazlar, 14 jeneratör, jeneratörlere yakıt temini yer alıyor" denildi.
 
Kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları yoluyla Gazze yardımlarını sürdüren Türkiye’nin, başta Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Yardım Kuruluşu (UNRWA) olmak üzere uluslararası örgütlerle işbirliği görüşmelerinin de sürdüğü bildirildi.
 
Türkiye’nin Gazze’ye yönelik yaptığı yardım çalışmaları şöyle sıralandı:
 
"-İlaç alımı için 1,5 milyon ABD Doları nakit aktarımı gerçekleştirildi.
 
-15 bin ton un ile 15 bin ton hijyen paketi gönderilmesi için ön görüşmeler tamamlandı.
 
-Bin 860 gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 
-Filistin Kızılayı’na 500 gıda kolisi alınması şartıyla 20 bin 220 ABD Doları nakdi yardım yapıldı.
 
-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yürütülen ortak kampanya ile 20 ton ilaç, tıbbi sarf ve tıbbi cihazlar 27 Temmuz'da Gazze’ye ulaştırıldı.
 
-15 bin aileye gıda paketi yerelden temin edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
 
-Ramazan Bayramı sonuna kadar 15 bin kişiye düzenli sıcak yemek hizmeti verildi.
 
-Jabaliye Al Nazlah Belediyesi’ne ve muhtelif bölgelere toplamda 14 jeneratör teslim edildi.
 
-Elektrik ihtiyacının jeneratörlerle sağlandığı Gazze’deki hastanelerde yaşanacak sıkıntıların önüne geçmek için düzenli olarak jeneratörlere yakıt temini sağlanıyor.
 
-TİKA, Sağlık Bakanlığı ve Kahire Büyükelçiliği ortak girişimiyle, saldırılarda yaralananların Türkiye'ye getirilmesi için tüm altyapı çalışmaları bitirildi. Yaralılardan Abdulrauf Gazi Muhammed'in Gazze’den İstanbul’a sevki sağlandı ve tedavisine başlanıldı. Halihazırda 41 Gazzeli yaralının tedavileri yapılıyor."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.