Türkiye'den ABD'de tanıtım atağı

Türkiye'den ABD'de tanıtım atağı

Kuzey Amerika'dan gelen turist sayısını artırma amacındaki Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Tanıtma Genel Müdürlüğü aracılığıyla ABD'deki seyahat acentelerine yönelik tanıtım etkinlikleri düzenlendi.


İlgili turizm sektörü temsilcilerine Türkiye'nin turizm değerleri ve Amerikalı turistler için önemli avantajlarının anlatıldığı etkinliklerin ilk gününde, Amerikan Tur Operatörleri Birliği üyeleriyle görüşen Türk heyetinden Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik, yılda 41 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye'nin dünyada en fazla ziyaret edilen 5'inci ülke olduğunu bildirdi. 

New York Kültür ve Tanıtma Ataşesi Murat Karakuş da seyahat acentelerine Türkiye’nin turizm değerlerini ve ABD pazarı için önemli avantajlarını içeren sunum yaptı.

Hedef orta vadede 1 milyon ziyaretçi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ABD'de ziyaretçi sayısını orta vadede 1 milyona çıkarmayı amaçladığını söyledi.

ABD'deki istikrarlı büyümeyi devam ettirmek istediklerini dile getiren Temurci, şunları kaydetti:

"ABD'den 785 bin ziyaretçi sayımız var. Amerikalılar en çok İstanbul, Efes ve Kapadokya'yı tercih ediyorlar. Özellikle son yıllarda Amerikalıların inanç turizmiyle ilgili büyük talepleri var. Çok yakından ilgileniyorlar. Meryem Ana, Yedi Kiliseler ve St. Paul Kilisesi'ni merak ediyorlar."

Son yıllarda Amerikalıların sağlık turizmiyle ilgili olarak da Türkiye'ye ilgi göstermeye başladıklarına değinen Temurci, sağlık turizmi yoluyla Türkiye'ye gelen turistlerin sayısında da büyük artış olduğunu ifade etti.

Washington Kültür ve Tanıtma Müşaviri Görkem Kurşunlu Karakuş da Kuzey Amerika'daki pazar payını artırmayı hedefleyen Türkiye'nin 2015'in ilk 3 ayında ABD'den turist sayısında yüzde 10 ve Kanada'dan turist sayısında da yüzde 20'ye yakın artış kaydettiği bildirdi. Karakuş, bu artışların kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti. 

New York'taki tanıtım etkinliklerinin benzeri 21 Mayıs'ta Washington'da düzenlenecek.

Türkiye'nin ABD'de, Washington, New York ve Los Angeles olmak üzere 3 şehirde turizm ve tanıtma ofisi bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.